• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна надасть гуманітарну допомогу населенню Пакістану
    Опубликовано: 2005-10-14 10:16:00
    8 жовтня 2005 року в Ісламській Республіці Пакистан стався землетрус сильної руйнівної сили, внаслідок якого постраждали, за офіційними повідомленнями, більше 40 тисяч людей.
    У зв'язку із ситуацією, що склалася в Пакистані внаслідок землетрусу та відповідно до статті 10 Закону України “Про гуманітарну допомогу”, Президент України Віктор Ющенко 12 жовтня 2005 року підписав Указ “Про надання гуманітарної допомоги Ісламській Республіці Пакистан”. У цьому Указі дано завдання Кабінету Міністрів України вирішити питання щодо надання гуманітарної допомоги.
    12 жовтня 2005 року КМУ прийняв дві постанови: №1001 “Про надання медичної допомоги населенню Ісламської Республіки Пакистан, що постраждало внаслідок землетрусу” та № 1002 “Про надання гуманітарної допомоги Ісламській Республіці Пакистан”. У постановах визначено механізм надання медичної та гуманітарної допомоги постраждалому населенню.
    Зокрема, для надання медичної допомоги Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи направить орієнтовно 14-15 жовтня до постраждалих районів Пакистану мобільний госпіталь чисельністю 80 осіб. Зараз МНС разом із Міністерством охорони здоровўя, Академією медичних наук і Товариством Червоного Хреста України комплектують мобільний госпіталь особовим складом, майном і медикаментами з розрахунку обслуговування до 300 осіб на добу протягом місяця. Командиром зведеного рятувального загону МНС призначено полковника медичної служби Петра Волянського. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба МНС України.
    Зазначимо, що мобільний госпіталь МНС складається із комплексу споруд, призначених для надання цілодобової спеціалізованої медичної допомоги, укомплектований медикаментами, перевўязувальними, дезинфікуючими засобами, медичним майном та автомобілем швидкої допомоги. МГ працює в автономному режимі. До складу госпіталю входять високопрофесійні фахівці, серед них 4 професори медичних наук та 7 кандидатів медичних наук.
    Забезпеченням перевезення госпіталю займається Міністерство оборони. На ці потреби з резервного фонду державного бюджету виділено 5 139,1 тис. гривень та 263,3 тис. доларів США.
    На надання гуманітарної допомоги виділено 10 млн. гривень. На ці кошти планується придбати медичні засоби, намети, ковдри та продукти харчування. Міністерству з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в стислі терміни необхідно закупити необхідну продукцію, забезпечити її відправлення та супроводження до місця призначення і передачу вантажу представникам Пакистану.
    Перший літак із мобільним госпіталем планується відправити до кінця тижня. Наступний – з гуманітарною допомогою вилетить за кілька днів по тому. Як зазначив Міністр МНС Віктор Балога “Допомога, яку ми плануємо надати постраждалим від землетрусу в Пакистані, – найбільша гуманітарна і медична допомога за часів Незалежності України. Я думаю, що особовий склад мобільного госпіталю в черговий раз доведе свою професійність і утвердить імўя України в літописі світової історії”.
    ELCOMART Политика
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.