• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко отримав нагороду від Королеви Британії
    Опубликовано: 2005-10-18 09:03:00
    Британська Королева під час урочистої церемонії в Лондоні вручила президенту Ющенку відзнаку королівського інституту міжнародних відносин Chatham House за його роль у збереженні миру під час політичних змін в Україні. Президент Ющенко став першим лауреатом щорічної нагороди, яку присуджують особам за найважливіший внесок у покращення міжнародних відносин.
    У Лондоні президент Ющенко також зустрівся з британським прем'єр-міністром Тоні Блером, де, як очікувалося, йшлося про підготовку запланованого на ень саміту Україна-ЄС.
    Промовляючи в королівському інституті міжнародних відносин, пан Ющенко повторив, що Україна прагне стати ом Європейського Союзу і НАТО і сказав, що переговори про ство в НАТО можуть розпочатися вже навесні.
    Зустріч з інвесторами
    Президент Ющенко на зустрічі з фінансистами у Лондонському Сіті пообіцяв покращення умов, щоб привабити більше закордонних інвестицій.
    Одна з обіцянок президента полягала у тому, що українська влада забезпечить верховенство закону. Пан Ющенко також пообіцяв боротися з корупцією.
    Він також багато говорив про, які він сказав, помилки минулого уряду.
    За візитом стежила Наталка Маковійчук Скофенко:
    Президент Ющенко, літак якого 45 хвилин кружляв над Лондоном, чекаючи на чергу на посадку, розпочав свій робочий візит з виступу в Королівському інституті міжнародних відносин Четем Хаус, який присудив йому нагороду за його роль у збереженні мирного характеру політичних змін в Україні, за те, що, як було сказано, кардинальні політичні зміни в Україні під час Помаранчевої революції не стали поштовхом до нового конфлікту в Європі.
    Пан Ющенко сказав, що це здобуток всієї української нації, яка заслужила цю високу відзнаку. Віктор Балмер-Томас - директор Четем Хауса високо оцінив Ющенка , як державного діяча, якому, за його словами, вдалося так вилаштувати відносини з іншими країнами, що Україна, як визначальна держава у Східній Європі і найголовніший західний сусід Росії, не спричинила серйозного погіршення у стосунках між Росією і Західною Європою.
    Цю нагороду особисто Віктору Ющенку вручила королева Єлизавета Друга.
    Промовляючи годину в Chatham House, Ющенко сказав, що серце Європи - в Україні, і що Європа не може жити без свого серця. Тобто головні політичні акценти - були зроблені на входженні України до Євроструктур, інтеграції до ЄС і НАТО, що він назвав ключовим завданням зовнішньої політики.
    Ющенко прогнозує, що уже навесні можуть розпочатися переговори про можливий вступ України до НАТО, що після виконання плану дій між Україною і ЄС має бути укладено якісно нову угоду про асоціацію європейського типу. Однак він визнав, що Україна ще має пройти шлях до повноправної інтеграції - тобто досягти європейські соціальні, еономічні і політичні стандарти.
    Президент Ющенко зустрівся з Тоні Блером, який сказав, що британська нагорода - це визнання того, що зробив український народ і його лідер на шляху до демократії. На Даунінг Стріт знову йшлося про сподівання України на вступ до ЄС. Британія зараз головує в Євросоюзі, і тут обговорювали деталі проведення невого самміту Україна - ЄС, на якому головуватиме британський прем"єр-міністр.
    Тоні Блер сказав, що Європа чекає від України продовження реформ, що Британія підтримує процеси демократизації в Україні, і що вона може розраховувати на підтримку з боку Лондона.
    Президент Ющенко побував також в агентстві "Блюмберг", яке вважається найпливовішим агенством, що спеціалізується саме на бізнес-інформації. Приватна дискусія з українським президентом, яку воно влаштувало у Лондонському Сіті для фінансистів, - перша зустріч в такому форматі.
    Оцінити свої перспективи на новому ринку прийшли інвестори, банкіри, екcперти-аналітики, які добре розуміють, що якою б складною не була революція - це канун ще складніших часів, коли треба зберегти динаміку економіки. Президент Ющенко, який прийшов у Сіті, щоб завоювати інвестора, зробив акцент саме на економічному просторі, на тому, що вдалося і особливо, що не вдалося за десять місяців.
    Серед важкої спадщини він назвав корупцію і злиття бізнесу з політикою, з чим зараз бореться нова влада, серед прорахунків нової влади, він назвав різке падіння валового внутрішнього продукту, що постійно знижувався з січня до серпня, і інвестиції, які скоротилися щонайменше вчетверо. Він визнав, що перегляд приватизації тисячі підприємств викликав паніку в діловому світі, і назвав причини економічних прорахунків - об"єктивні - пост-революційний шок і суб"єктивні - політичні чвари.
    Президент Ющенко також окреслив перспективи - він заявив, що угода про вільну економічну зону з ЄС буде укладена вже наступного року, вже цього рокку Україна буде у Світовій Організації Торгівлі, і вже цього місяця дістане статус ринкової економіки, що, зараз економічні показники вперше продемонстрували тенденцію до зростання, і запевнив, що на кінець року приріст економіки становитиме 5 відсотків, що вище ніж всередньому в інших європейських країнах.
    Він назвав пріоритетні галузі, де Україна тримає міжнародну планку - літакобудування, космічна техніка, перпективне поле - сільське господарство, особливо, коли невдовзі буде завершено приватизацію землі, що може привабити інвестора. Ющенко вважає реальним збільшити інвестиції у сім разів, однак, вочевидь, це залежитиме і від самих інвесторів, які чекатимуть не просто на обіцянки, а на реальне поліпшення інвестиційного клітату, нові закони, і, головне упевненість у тому, що їх не будуть переглядати.
    "BBCUkrainian"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.