• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Семиноженко:" Продаж «Криворіжсталі» іноземцям – знакова подія для України
    Опубликовано: 2005-10-25 11:57:00
    Продаж «Криворіжсталі» іноземцям - це знакова подія для України. Про це заявив екс-віце-прем’єр Володимир Семиноженко. Насамперед, на думку Семиноженка, українська влада знайшла в собі сили утриматися від спокуси ручного управління найбільшими промисловими гігантами. «Про те, хто, у який період і скільки отримував від реалізації продукції комбінату – добре відомо...», – відзначив він.
     
    Семиноженко також сказав, що «до того ж влада пішла шляхом глобальної інтеграції української економіки. Угода щодо «Криворіжсталі» у цьому плані значить багато більше, ніж тисячі інвестиційних ів і підписаних на міждержавному рівні меморандумів, угод, планів дій».
     
    «Немаловажним є й той факт, що влада допустила до українських промислових активів одну з найбільших у світі транснаціональних корпорацій. Це серйозний контний виклик українським олігархам, як в економічній, так і в політичній сферах. Влада наочно показала великим вітчизняним бізнесменам, що конкурувати вони повинні не між собою і не з державою, а з іноземними компаніями», – сказав Семиноженко.
     
    „Головне тепер, щоб українське керівництво адекватно усвідомило сенс власних дій. І нарешті задумалося – скільки реально коштують українські активи, яку віддачу може дати їх модернізація і впровадження нових технологій, у яку суму обходиться неефективна економічна політика?... Держава, на території якої є присутнім серйозний транснаціональний бізнес – більше не має права на помилки в економічній політиці і на некомпетентність чиновників” – вважає В.Семиноженко. Не закликаючи до реприватизації, тепер хотілося б, щоб була надана серйозна експертна оцінка процесам навколо Заводу ім. Ілліча і Миколаївського глиноземного заводу – сказав В.Семиноженко.
     
    "proUA"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.