• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пакистан: Українські рятувальники повернули до життя 2 безнадійних дітей
    Опубликовано: 2005-10-25 14:09:00
    Український мобільний шпиталь продовжує роботу в Ісламській Республіці Пакистан. Тільки за тиждень надано медичну допомогу більше півтисячі людей. Виконано 49 складних операцій. Цілодобово працює пологове відділення. Медична допомога не припиняється навіть під час землетрусів.
    Попрацювавши тиждень, українські медики здобули заслужену повагу та популярність. З навколишніх гір до нас тягнуться постраждалі та просто бажаючі, адже такого висококваліфікованого медичного обслуговування в цих місцях не ніколи бачили. Особливо багато приносять дітей у тяжкому стані з гнійними ускладненнями. У зв’язку з соціально економічною та медичною ситуацією, що склалася традиційно та особливо ускладнилися після землетрусу, надходить багато дітей з елементарним недоїданням, аж до кахексії (дистрофії крайнього ступеню). Їх знаходять у горах армійські підрозділи.
    Так, наприклад, завдяки нашим зусиллям двоє дітей, які вважалися безнадійними та від яких відмовилися в місцевих клініках (боялися що діти помруть через виснаження) вижили, оскільки ми єдині маємо дитячі відділення. Наразі відомо лише, що причина вкрай тяжкого стану дітей - їхнє тривале перебування без їжі та води.
    Окрім цього, хлопчик, який постійно втрачав свідомість, був неврологічно виснажений – жодних реакцій на огляд чи контакт із навколишнім середовищем не спостерігалося. Дівчинка потрапила до шпиталю з розчавленою стопою, що вже гноїлася, та ділянками омертвілої шкіри, як на нозі, так і руці.Врятувати життя дітям дозволило оперативне втручання українських медиків, які розпочали лікування дітей внутрішньовенним “харчуванням” глюкозою, амінокислотами, електролітами.
    "Урядовий портал"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.