• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кінах:"Ціна за російський газ - це серйозна проблема"
    Опубликовано: 2005-10-25 14:12:00
    Ціна за російський газ - це серйозна проблема, яку українській владі необхідно вирішити найближчим часом, зазначив напередодні у Вільнюсі, під час зустрічі з бізнесовими колами Литви, Секретар РНБОУ Анатолій Кінах. За його словами, різке збільшення ціни на газ для України з 50 до 90 (120) доларів США створить шокову ситуацію для двосторонніх стосунків України і Росії, і це зіграє не на користь обом країнам. До того ж, Європа через газотранспортну систему України отримує 40 відсотків газу, тому різке підвищення Росією ціни на газ також негативно відіб'ється на її економіці.
     
    Українська пропозиція така: залишити у 2006 році цінову політику без змін, а починаючи з 2007 року, перейти на ретельно розроблену у двосторонньому форматі програму поступового переходу до збільшення ціни на газ, зазначив Анатолій Кінах. До того часу Україна має змогу частково диверсифікувати джерела постачання "блакитного" палива і нафти та поступово впроваджувати на підприємствах нові технології зі зменшення їхньої енергоємності. Проблеми енергетичної безпеки України планується розглянути на засіданні РНБОУ за участю Президента України 15 листопада 2006 року, зазначив Анатолій Кінах.
     
    "Урядовий портал"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.