• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Безсмертний зустрівся з керівниками регіонів 14 країн Європи
    Опубликовано: 2005-10-25 14:17:00
    25 жовтня віце-прем’єр-міністр Роман Безсмертний провів зустріч з представниками Європейської асоціації державних територіальних представників. На зустрічі були керівники регіонів з Норвегії, Бельгії, Німеччини, Франції, Іспанії, Італії, Данії – загалом, з 14 країн Європи. Віце-прем’єр-міністр ознайомив гостей з концепцією реформування публічної адміністрації в Україні та особливостями регіонів.
     
    “Я проти столичного егоїзму, не може бути багатим Київ і бідними провінції”, - наголосив Роман Безсмертний. Він повідомив, що законодавчий пакет для проведення комплексу реформ в Україні майже завершено. ”Проблема в тому, що зараз Україна входить в парламентську виборчу кампанію і нажаль, більшість політичних сил не готові брати на себе відповідальність щодо проведення реформ, оскільки – це не популярні заходи”, - сказав Роман Безсмертний. За його словами “2006 рік стане ключовим для здійснення реформ в Україні”.
     
    Віце-прем’єр-міністр відзначив “важливість європейського досвіду у здійсненні, зокрема, адміністративної реформи”. “Перед нашою владою стоять такі проблеми, про які більшість європейських країн вже забули. Ми продовжуємо вчитись, як організовувати місцеве самоврядування. Ті уроки демократії, які пройшла наша країна, допомагають нам тісніше працювати з Європейськими країнами”, - наголосив Роман Безсмертний.
     
    Керівники регіонів Латвії, Данії, Польщі та Франції висловились щодо перебігу адміністративної реформи в їхніх країнах та поділилися досвідом позитивних змін та помилок.“Ми бажаємо Україні ефективних реформ, які забезпечать європейський рівень життя. Ви на правильному шляху, який наближає вас до Європейського Союзу”, - сказав президент Європейської асоціації державних територіальних представників, префект регіона Шампань Домінік Дюбоїс.
     
    Делегація координаційного комітету Європейської асоціації державних територіальних представників у складі 14 регіональних керівників в рамках “Днів Європи в Україні” перебували в Луганську і Києві протягом трьох днів. “Двічі на рік асоціація збирається і дискутує по тих проблемах, які актуальні для всіх країн. Це була змістовна розмова регіональних керівників в Бірмінгемі, Луганську, наступна відбудеться в Парижі”, - сказав губернатор Луганщини Олексій Данілов.
     
    "Урядовий портал"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.