• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Армія орієнтується на зовнішньополітичний курс країни
    Опубликовано: 2005-10-25 16:45:00
    Сьогодні, 25 жовтня, у Києві у Центральному будинку офіцерів ЗС України відбулася щорічна зустріч начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Сергія Кириченка з представниками військово-дипломатичного корпусу, акредитованих в Україні.
    Як повідомляє прес-служба Міністерства Оборони України, у зустрічі взяли участь представники військових атташатів з понад 40 країн світу.
    Основна мета проведення такої традиційної зустрічі полягала у ознайомленні військових аташе іноземних країн із сучасним станом та напрямками розвитку Збройних Сил України, обговоренні стану та пріоритетних напрямків військового співробітництва на наступний рік.
    - Стратегія розвитку Збройних Сил України на сучасному етапі обумовлена чітким визначенням зовнішньополітичного курсу нашої держави на європейську та євроатлантичну інтеграцію, - підкреслив на початку зустрічі генерал-полковник Сергій Кириченко.
    Він також зазначив, що в цьому році завершено виконання заходів Державної програми реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2005 року.
    - Завдяки повному ресурсному забезпеченню держави в цьому році вперше ми змогли досягнути показників в підготовці військ, визначених даною програмою. В цьому році вперше наліт екіпажів Повітряних Сил і армійської авіації Сухопутних військ складає 60-65 годин на рік і до кінця року ми плануємо довести цей показник до 80 годин, - поінформував начальник Генерального штабу ЗС України.
    Не менше позитивних зрушень й в інших видах Збройних Сил. Вихід в море кораблів Військово-Морських Сил ЗС України доведено до 20 діб і до кінця року показник наплаваності планується збільшити ще на 5 діб.
    - У Державній програмі розвитку Збройних Сил України на 2006-2011 роки оцінено умови розвитку армії, визначено цілі застосування і основні завдання Збройних Сил відповідно до сучасних умов, а також завдання по розвитку озброєння і військової техніки, інтенсифікації підготовки військ відповідно до тих ресурсних показників, які визначив Уряд України, - зазначив генерал-полковник Сергій Кириченко.
    Крім того, як поінформував Головнокомандувач Збройних Сил України, Держпрограмою передбачена корінна реорганізація системи управління армією. Зокрема, командування видів ЗС заплановано трансформувати у штаби, оперативні командування розформувати і створити на їх базі територіальні управління, які займатимуться мобілізаційними питаннями та питаннями територіальної оборони. Також передбачається перепідпорядкування армійських корпусів начальнику штабу Сухопутних військ, повітряні командування Повітряних Сил будуть переформовані в Центри управління і оповіщення.
    Крім того, Програмою розвитку передбачається створення Об’єднаного оперативного командування, на яке покладатиметься керівництво міжвидовими угрупованнями, які будуть створюватися для виконання миротворчих завдань та завдань по захисту території держави.
    Структурно Збройні Сили України відповідно до Державної програми розвитку складатимуться з Об’єднаних сил швидкого реагування та Основних сил оборони. Також передбачено збільшити на користь бойових частин співвідношення між ними і структурами забезпечення.
    - Чисельність Збройних Сил у подальшому скорочуватиметься. На 1 січня 2006 року ЗС України у своєму складі матимуть 245 тисяч осіб. В результаті поетапного щорічного скорочення на кінець 2011 року чисельність Збройних Сил буде складати 143 тисячі штатних посад, - повідомив генерал-полковник Сергій Кириченко.
    Він також зазначив, що в ході розвитку Збройних Сил буде ліквідовано “інститут прапорщиків”.
    - Ця категорія військовослужбовців увіллється до лав військовослужбовців-контрактників. Прапорщик – це буде найвище військове звання для військовослужбовців контрактної служби, - повідомив генерал-полковник Сергій Кириченко.
    Говорячи про фінансування розвитку вітчизняного війська генерал-полковник Сергій Кириченко зазначив, що відповідно до прогнозованих показників Кабінету Міністрів України оборонний бюджет 2007 року матиме 10 мільярдів гривень, у 2011 – складатиме 15 мільярдів гривень.
    - Такий рівень фінансування розвитку Збройних Сил дає нам стверджувати, що поступово ми переходимо від бюджету утримання до бюджету розвитку. Якщо в цьому році 85% бюджету йшло на утримання армії, то у наступному цей показник складатиме - 68,9% , а у 2011 році – 57%, - зауважив генерал-полковник Сергій Кириченко.
    Головнокомандувач Збройних Сил України також ознайомив іноземних військових дипломатів зі змінами, які заплановані у системі підготовки військ та підготовки військових кадрів, приведення співвідношення між старшими і молодшими офіцерами до загально прийнятих світових норм, динамікою переходу ЗС України на 100% комплектування військовослужбовцями за контрактом до 2010 року тощо.
    - Збройні Сили України розвиваються під євроатлантичні структури. Ми створюємо систему управління, яка буде максимально адаптована до країн-ів НАТО. Ми створюємо систему забезпечення, яка практично забезпечуватиме війська при виконанні міждержавних завдань під егідою НАТО. В ході виконання Державної програми розвитку Збройних Сил України на 2006-2011 роки буде змінено структуру військових організмів під ті стандарти, які прийняті сьогодні у євроатлантичних структурах, - наголосив генерал-полковник Сергій Кириченко.
    ELCOMART Выборы 2006
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.