• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кириченком вiзьме участь у засiданнях Вiйськового комiтету Україна-НАТО
    Опубликовано: 2005-11-14 17:23:00
    Сьогодні ввечері, 14 листопада, для участі у засіданнях Військового комітету Україна-НАТО та Військового комітету Євроатлантичного партнерства на рівні начальників генеральних штабів країн-ів НАТО, які проходитимуть 15 листопада у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі, до Бельгії відбуває українська військова делегація на чолі з начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-полковником Сергієм Кириченком.
     
    Як передбачається, під час засідання Військового комітету Україна-НАТО обговорюватимуться питання подальшого просування реформ у Збройних Силах України, зокрема, виконання основних положень Державної програми розвитку Збройних Сил України на 2006-2011 роки. Крім того, учасники засідання розглянуть стан виконання Робочого плану Військового комітету Україна – НАТО на 2005 рік та стан співробітництва Україна-НАТО в рамках Інтенсифікованого діалогу у світлі пріоритетів Генерального штабу щодо максимального наближення спроможностей Збройних Сил України до вимог Альянсу та забезпеченні необхідного рівня їхньої готовності до виконання спільних завдань з майбутніми союзниками по НАТО.
     
    В ході засідання Військового Комітету Євроатлантичного партнерства начальники генеральних штабів країн-ів НАТО мають проаналізувати хід операцій під проводом Альянсу, стан виконання рішень Стамбульського самміту НАТО у військовій сфері, а також військові аспекти трансформації НАТО. У перервах між засіданнями генерал-полковник Сергій Кириченко проведе робочі зустрічі з головою Військового комітету НАТО генералом Рейєм Ено та Верховним Головнокомандувачем Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генералом Джеймсом Джонсом. Зокрема, в ході цих зустрічей сторони планують обговорити участь підрозділів Збройних Сил України у миротворчих операціях та поточних операціях Північноатлантичного альянсу.
     
    Перебуваючи у Бельгії генерал-полковник Сергій Кириченко також проведе низку двосторонніх зустрічей зі своїми колегами з Польщі, Австрії, Латвії, Іспанії, Хорватії, Угорщини, Чехії, Туреччини та Бельгії.Зокрема, під час зустрічі з начальником Генерального штабу Війська Польського генералом Чеславом Пьйонтасом заплановано обговорити питання координації дій під час виведення українського миротворчого контингенту з Іраку. Також генерал-полковник Сергій Кириченко та генерал Чеслав Пьйонтас обговорять стан робіт щодо створення на базі “УкрПолбату” спільного українсько-польсько-литовського миротворчого підрозділу.
     
    В ході зустрічі з начальником генерального штабу збройних сил Хорватії генералом Йосипом Луцичем відбудеться обмін досвідом участі збройних сил у процесі Інтенсифікованого діалогу з набуття ства в НАТО. А під час зустрічі з начальником генерального штабу збройних сил Австрійської Республіки генералом Роландом Ертлом сторони обміняються досвідом імплементації положень Концепції оперативних можливостей, розробленої за підсумками Вашингтонського самміту НАТО 1999 року.
     
    Наступного дня, 16 листопада, генерал-полковник Сергій Кириченко відвідає Військовий штаб Європейського Союзу, де зустрінеться з його Генеральним директором генерал-лейтенантом Жан-Полем Перуччі, а також Головою Військового командування ЄС генералом Роландо Моска Мосчіні.17 листопада генерал-полковник Сергій Кириченко зустрінеться з міністром оборони Королівства Бельгія паном Андре Флао та начальником Головного командування збройних сил Бельгії генералом авіації Августом Ван Далем. Цього ж дня відбудуться штабні переговори між військовими делегаціями двох країн.
     
    "Урядовий портал"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.