• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Очікуючи єдності
    Опубликовано: 2005-11-22 12:07:00
    Учора Львівська обласна рада святкувала річницю "Помаранчевої революції" (саме так, у лапках, написано про Помаранчевий зрив в офіційному запрошенні, яке підписав Михайло Сендак).

    Урочиста сесія обласної ради відбувалась у Львівському національному театрі опери і балету ім. Соломії Крушельницької. На неї запросили народних депутатів України, представників органів місцевого самоврядування Львівщини, представників релігійних, партійних, громадських, господарських кіл, а також голів районних та міських рад області.

    Щоправда, в. о. міського голови Львова Зеновій Сірик зігнорував запрошення Михайла Сендака, хоча у театрі було кільканадцять депутатів Львівської міської ради. Від імені міських голів області сесію та Михайла Сендака, який того дня святкував іменини, вітав мер Дрогобича Михайло Лужицький.

    Сесією це зібрання назвати важко, бо на ньому так і не ухвалили жодного рішення чи звернення. Хоча багато промовців говорило, що їм є що сказати Президентові Ющенку та українському народові.

    Зокрема письменник Роман Іваничук хотів, аби Президент Ющенко почув його слова. "Почуйте нас, Президенте, ми будемо Вас підтримувати, але й вказуватимемо на помилки", -- сказав Роман Іваничук, уболіваючи за долю української літератури та державної мови. На його думку, "народ не простить" спроби впровадження другої державної мови.

    Про деяке розчарування новою владою та її помилки говорили, між іншим, й інші. Однак головним мотивом майже усіх виступів були заклики до єдності.

    "Уроздріб ми не переможемо цієї банди -- вони можуть взяти реванш", -- наголосив, зокрема, Роман Іваничук, дорікаючи тим політичним лідерам, котрі, як Юрій Костенко, мають намір іти на вибори окремо.

    Найбільше про виборчі перспективи і стан справ в області та в Україні учасники зібрання сподівалися почути від голови Львівської облдержадміністрації та обласної організації НСНУ Петра Олійника. Однак його промова стосувалася переважно подій, що відбувалися торік. А зараз нам не дають працювати старі судова система, парламент, органи місцевого самоврядування...

    "Ми не витримали випробування часом -- не було єдності і синхронної роботи", -- мусив визнати Петро Олійник. Однак він пообіцяв, що глобальні реформи можна провести у 2006-2011 роках.

    Якщо, звичайно, команда Віктора Ющенка ває вибори навесні 2006 року. Попри заклики до єдності та побажання усім присутнім стати після цих виборів депутатами всіх рівнів, учасники зібрання не почули про конкретні шляхи до виборчої перемоги. Ніхто навіть не зв про принципи формування виборчих списків, про блокування хоча б на місцевому рівні.

    І хоча Львів був ініціатором у часи всіх українських революцій, проте тепер галицький П'ємонт чекає на вказівки своїх партійних зверхників із Києва. Ми все ще чогось очікуємо і співаємо гімн "Боже, нам єдність подай!".
    Ігор Мельник, "Поступ"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.