• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польський експерт: Герої Майдану виявилися дрібними, але революція вала
    Опубликовано: 2005-11-22 16:37:00
    Українська революція перемогла, хоча українське суспільство відчуває розчарування у її героях, які виявилися надто дрібними політиками. Таку парадоксальну думку висловив польський коментатор Мартін Босацкий на сторінках «Газети Виборчої».

    «Безперечно, сьогодні ейфорія тих зимових днів на київському Майдані змінилася розчаруванням. Бо темпи реформ є повільними, бо Україна не стала ближчою до ЄС, бо економікою досі керують клани. Багато українців і друзів України за кордоном відчувають неприємний осад, коли бачать якими маленькими виявилися політики – герої з Майдану, як огидно розпався табір помаранчевих. І лють, що не знайдено організаторів вбивства журналіста Гонгадзе, що не покарано винних у фальсифікаціях виборів», пише польський автор.

    «Це все правда. І все одно революція вала», продовжує він. Польський автор зазначає у цьому зв’язку, що в Україні зменшився рівень корупції, стала більш прозорою велика приватизація, панує свобода слова, Україна має шанс увійти до НАТО.

    «Помаранчева революція вала, бо – через рік це видно ще виразніше – вона була успішним поривом вільних людей, які захищали свій вибір. Проти гігантських фальсифікацій державної машини, спроби отруєння кандидата від опозиції, колосальній пропагандистській кампанії з сусідньої супердержави», пише Мартін Босацкий.

    «Українці показали, що в країнах колишнього СРСР демократія не мусить бути бутафорією, а президенти не мусять отримувати владу у спадок. Що долю країни можна взяти до своїх рук. Це послання, до якого звертаються сьогодні опозиціонери в Азербайджані, Киргизії, в Білорусі», пише польський коментатор.

    На його думку, Україна може найближчими роками або використати або занапастити свої шанси. «Але вона має їх. І вони залежать від самих українців. Ніхто ззовні, зокрема, з Москви, ні до чого їх не змусить», перекй автор «Газети Виборчої».

    «Ми можемо і надалі пишатися мітингами у польських містах рік тому, діями президента РП і нашої дипломатії. І просто з того, що для багатьох українців поляки стали друзями. І ми повинні надалі допомагати Україні», підсумовує автор. Як відомо, сьогодні Україна відзначає першу річницю початку помаранчевої революції.

    "ProEUROPA"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.