• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Одесі відкриється місія ЄС з питань кордонів
    Опубликовано: 2005-11-22 16:47:00
    30 листопада в Одесі відкриється місія Європейського Союзу з питань кордонів на території України та Республіки Молдова.

    Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Міністерства закордонних справ України Василь Філіпчук.

    За його словами, Україна розглядає діяльність місії ЄС як важливу складову процесу врегулювання Придністровського конфлікту, що базується на українському плані "До врегулювання через демократію".

    В.Філіпчук зазначив, що місія покликана сприяти запобіганню транскордонній злочинності, підвищенню ефективності прикордонного і митного режимів на українсько-молдовському кордоні тощо.

    За його словами, участь у церемонії відкриття візьмуть верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Хав´єр Солана і комісар ЄК з питань зовнішньої політики та європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер, представники МЗС України та Молдови.

    Як повідомлялось, у жовтні Україна, Молдова та Європейський Союз підписали Меморандум про започаткування місії Європейської комісії з надання допомоги у питаннях кордону між Україною та Республікою Молдова.

    Під час підписання документу Б.Ферреро-Вальднер зазначила, мандат місії розраховано на 2 роки з можливістю продовження. Для роботи місії ЄС виділив 7 млн. євро. В складі місії працюватимуть 50 посадовців прикордонної та митної служби країн ЄС та постійний персонал місії у складі 15 чоловік. За її словами, експерти місії зможуть без попередження відвідувати будь-які пункти пропуску українсько-молдовського кордону, а також без попереднього повідомлення відвідувати митні пости та фіскальні органи на території України і Молдови.
     
    "ProEUROPA"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.