• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 26 листопада Україна вперше вшанує пам‘ять жертв голодоморів в Україні
    Опубликовано: 2005-11-24 09:26:00
    26 листопада Україна вперше вшанує пам‘ять жертв голодоморів в Україні. В рамках жалобних заходів оголошено Загальнонаціональну Хвилину мовчання о 16:00 та акцію “Засвіти свічку”. Акція передбачає, що кожен українець у пам‘ять про загиблих засвітить свічку біля ікони, пам’ятних знаків, на майданах міст та сіл України чи вдома на вікні. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
    26 листопада Президент України візьме участь у таких заходах:
    · 9:30 Закладання калинового гаю в районі спорудження Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору 1932-33 рр. на Дніпровському узвозі біля каплиці Святого Андрія Первозванного.
    · 14:30 – Скорботна хода учасників жалобних заходів від Софійського майдану до Михайлівського собору.
    · 15:20 – Панахида за участю ієрархів християнських церков.
    · 16:00 – Загальнонаціональна ХВИЛИНА МОВЧАННЯ.
    · 17:00 – Реквієм пам’яті в Національній опері.
    На всій території України буде приспущено Державний Прапор України.
    Зранку в усіх храмах України відбудуться панахиди за загиблими під час голодоморів та внаслідок політичних репресій, за можливості.
    В усіх регіонах України пройде церемонія вшанування пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій за участю керівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, зокрема, покладання траурних вінків, квітів і горщиків з пшеницею до пам'ятників, пам'ятних знаків, місць поховань жертв голодоморів та політичних репресій, а також інші жалобні, просвітницькі, мистецькі та соціальні заходи. Довідка. 22 листопада Президент України Віктор Ющенко підписав Указ №1644/2005 “Про відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій”.
    ELCOMART Политика
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.