• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Робертсон:Україна і Грузія далекі від вступу до НАТО
    Опубликовано: 2005-11-24 11:41:00
    Україна і Грузія далекі від вступу в НАТО, оскільки це вимагає дуже великої роботи.

    Як передає РІА Новости, таку думку висловив в інтерв´ю Бі-Бі-Сі колишній генеральний секретар НАТО, а нині - один із президентів лондонського Королівського інституту міжнародних відносин Джордж Робертсон, який перебуває зараз з приватним візитом у Москві.

    "Вступ України і Грузії в НАТО не відбудеться зараз. ство в НАТО - це не подарунок. Це вимагає дуже важкої роботи і досягнення дуже високих стандартів", - сказав Дж.Робертсон.

    Говорячи про Помаранчеву революцію в Україні й "Революцію троянд" в Грузії, річниці яких відзначаються у ці дні, колишній генсек НАТО зазначив, що те, що відбулося в цих країнах "мало величезні наслідки для всього світу". "Я зустрічався з обома новими президентами цих країн, і мені стало зрозуміло, що вони обоє не хочуть миритися з тим, з чим їхні країни мирилися у минулому", - додав він.

    Він схвалив намір країн на пострадянському просторі будувати нові відносини з Росією на рівноправній основі, а не як між частинами колишнього Радянського Союзу.

    "Це добре для цих країн, і думаю, це добре для Росії", - зазначив Дж.Робертсон.

    Співрозмовник Бі-Бі-Сі розповів, що провів розгорнуті бесіди з Президентом України Віктором Ющенком про відносини України з Росією. "Я думаю, що це будуть складні відносини, але вони стануть позитивними і конструктивними в майбутньому", - резюмував він.

    Коментуючи можливість нових "кольорових революцій" на пострадянському просторі, Дж.Робертсон сказав, що "це залежить від того, наскільки погано проводитимуться вибори в цих країнах". Він нав, що саме підтасовування на виборах в Грузії і Україні стали імпульсом до зміни влади.
    "ProEUROPA"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.