• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кваснєвського нагороджено орденом «За заслуги І ступеня»
    Опубликовано: 2005-11-25 08:57:00
    Нагороду Президенту Республіки Польща вручив особисто Президент України Віктор Ющенко у Маріїнському палаці, де сьогодні проходила зустріч Глав двох держав та українсько-польські переговори. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
    Перед врученням ордену Віктор Ющенко наголосив, що для нього є великою честю від імені Української держави нагородити «великого друга України і свого особистого друга Александра Кваснєвського орденом «За заслуги І ступеня».
    У вітальному слові Віктор Ющенко відзначив, що за останні десять років українсько-польські відносини набули безпрецедентного рівня довіри та взаєморозуміння, і висловив переконання, що ці здобутки є значною мірою досягненням активної політики Президента А. Кваснєвського. За словами Президента, згідно з соціальними опитуваннями, три чверті громадян України сьогодні розглядають Польщу як країну-друга.
    За словами Глави держави, завдяки позиції Республіки Польща, і особливо Президента, великий прогрес відбувся, зокрема, в реалізації ряду континентальних проектів і, перш за все, нафтотранспортного проекту «Одеса – Броди – Гданськ» – важливої складової загальноєвропейської системи енергетичної безпеки. «Сьогодні ми можемо констатувати, що в цьому проекті завершена політична складова переговорів. Проекту дано «зелене світло», – наголосив В. Ющенко, додавши, що на сьогодні вже підписано більшість документів, необхідних для того, щоб найближчим часом нафтопровід запрацював.
    Президент наголосив, що нову якість відносин між Україною та Польщею можна констатувати як на політичному, так і на економічному та гуманітарному рівнях. За його словами, спостерігається висока динаміка активності економічних відносин між країнами.
     
    Президент України також відзначив солідарність українського та польського народів під час Помаранчевої революції та особистий внесок Президента Польщі А. Кваснєвського в урегулювання політичної кризи в Україні минулого року.
    У свою чергу, Александр Кваснєвський подякував за високу нагороду, відзначивши, що гордий від того, що міг зробити свій внесок для демократизації України та її входження до євроструктур. Він висловив переконання, що здобутки Помаранчевої революції «слугуватимуть не лише Україні і Європі, а й усьому світові». Указ Про нагородження А.Кваснєвського орденом «За заслуги» на церемонії вручення зачитав Глава Секретаріату Президента України Олег Рибачук.
    ELCOMART Политика
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.