• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко сумуватиме за Квасневським, а той ні про що не шкодує
    Опубликовано: 2005-11-25 15:13:00
    Президент Польщі Олександр Квасневський заявляє, що не лише не шкодує про те, що брав активну участь у подіях Помаранчевої революції в Україні у 2004 році, але навпаки пишається цим.

    Про це А.Квасневський заявив 24 листопада на прес-конференції в Києві після завершення українсько-польських переговорів на вищому рівні, відповідаючи на запитання польських ЗМІ про те, що його участь у подіях Помаранчевої революції багатьма аналітиками хоч і вважається найбільшим успіхом його міжнародної політики, натомість деякі експерти говорять, що цей успіх “стоїть на дорозі до того, щоб А.Квасневський став головою ООН”, і чи не шкодує він про те, що якоюсь мірою ускладнив собі можливість стати секретарем ООН, з урахуванням того, що після революції українські політики “посварилися”?

    “Я не лише не шкодую про те, що вдалося спільно зробити в Україні, але я також цим горджуся. І яку б ціну не трапилося б заплатити, то вільна і демократична Україна – це прекрасний результат, і вважаю, що так думають і інші політики, які були заангажовані в революцію. Я нічого не шкодую, я дуже гордий, я вважаю, що це одна з найкращих сторінок як у моїй політичній кар’єрі, а також – у житті”, - наголосив А.Квасневський.

    Він висловив переконання, що “ці клопоти, які зараз переживає Україна, вони будуть подолані”, що “процес, викликаний Помаранчевою революцією буде продовжуватися і що в майбутньому Україна стане ом Європейського Союзу і НАТО”.

    “Коли мене запитують, як я оцінюю цей перший рік Помаранчевої революції, то я говорю, що Україна після цього року зробила великий крок вперед – вона сьогодні інша, краща, ніж була рік тому. Особливо журналісти можуть про це сказати і це оцінити”, - зазначив президент Польщі.

    За його словами, звичайно, не всім людям одразу стало краще особливо в економічному сенсі, але демократія, свобода слова, гідність не завжди відразу тягнуть за собою кращу соціально-економічну ситуацію. “Але, напевно, варто було б це робити”, - додав А.Квасневський.

    У свою чергу Президент України Віктор Ющенко, високо оцінивши внесок А.Квасневського як у розвиток двосторонніх відносин, так і в урегулювання кризової ситуації в Україні під час Помаранчевої революції, висловив сум з приводу того, що сьогодні відбувається останній офіційний візит А.Квасневського до України у якості Президента.

    “Перед всіма нами стоїть молода людина з унікальним політичним досвідом, яка безумовно буде мати ще велику політичну кар’єру. І тому я бажаю, щоб ця велика, надіюсь, уже міжнародна політична кар’єра Александра Квасневського відбулася”, - сказав В.Ющенко.

    А.Кваснєвський також запевнив голову ВР Володимира Литвина, що відносини між Польщею та Україною після виборів в цих державах не зміняться.

    Як повідомив прес-секретар В.Литвина Ігор Стоук, на зустрічі відбувся обмін думками щодо суспільно-політичних ситуацій і процесів, які відбулися в Польщі після виборів, а в Україні напередодні парламентських виборів.

    А.Квасневський наголосив, що відносини між двома державами не зазнають змін, оскільки для цього немає причин.

    В.Литвин висловив переконання, що співпраця з Польщею є і буде одним з пріоритетів зовнішньої політики Української держави. В.Литвин назвав високоефективною співпрацю між парламентами обох країн.

    Аналізуючи внутрішньополітичну ситуацію в Україні, В.Литвин оцінив її як в цілому стабільну, хоча і складну. Спікер вважає основною причиною цього ускладнення "передвиборчу політизацію всіх процесів в тому числі рішень у сфері економіки".

    Крім того, в ході зустрічі В.Литвин нав, що вона відбувається в річницю Помаранчевої революції і це, на його думку, нагода зти ті події, в яких позиція А.Кваснєвського відіграла значну роль у встановленні української демократії. Президент Польщі в свою чергу підкреслив, що “мала значення спільна позиція, яка формувалася зусиллями різних політиків і не менше значення мала позиція ВР на чолі з В.Литвином”.

    "ProEUROPA"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.