• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мороз відвідав Львів
    Опубликовано: 2005-11-28 12:44:00
    Уже вдруге за останні півроку Олександр Мороз відвідав Львів. Причиною візиту Мороза була обласна партконференція, яка відбулася в суботу. На партзібранні соціалістів був присутній і голова Львівської обласної адміністрації Петро Олійник, що може свідчити про рівень конференції.
    Учасники обговорили питання передвиборної боротьби, роботи обласної організації партії, цілей на майбутнє. Олександр Мороз наголосив на головних завданнях партії – повернути партію до соціальних питань і реалізувати їх через інструменти влади, а також довести ефективність нової влади і викликати довіру в населення. Сам Мороз уже на зустрічі з журналістами висловив задоволення роботою конференції.
    Прес-конференція з центральними і реґіональними ЗМІ розпочалась з хвилини мовчання, позаяк візит лідера соціалістів до Львова співпав з Днем пам'яті жертв голодомору і репресій. Як і можна було передбачити, головна увага преси була прикута до передвиборної роботи соціалістів. Та чомусь найбільше пресу хвилювало питання списку партії на виборах.
    Олександр Мороз постарався задовольнити апетити журналістів і дав ґрунтовні відповіді на всі запитання, що стосуються списку. Зокрема, на думку Мороза, в списку будуть представлені всі реґіони та практично всі депутати, які зараз працюють у парламенті. Щоправда, пан Мороз має претензії до деяких депутатів (він не конкретизував до кого саме), яких, за його словами, в списку замінять на тих людей з реґіонів, які провадили активнішу діяльність. Він також вважає, що не існує проблеми оновлення парламенту, адже зараз йде оновлення на рівні 30%, і це, на думку Мороза, нормальний показник. До того ж Олександр Олександрович зазначив, що в списку партії теж буде достатньо молодих людей.
    Щодо участі в списку "грошових мішків", то пан Мороз сказав, що в партію приходять знакові фігури, які є професійними менеджерами і можуть стати промисловим лобі в парламенті. Також він натякнув на те, що один з ів партії вже незабаром може обійняти в майбутньому уряді посаду міністра промислової політики. (Чи не всім відомого Бойка мав на увазі Мороз?).
    Про участь Луценка у виборах Олександр Мороз сказав, що це лише його позиція – йти на вибори чи ні, але наголосив, що третє місце в списку за ним "забито". Крім того, Мороз робитиме все для того, щоби до парламенту потра Мельниченко. Але це питання наразі ще не вирішили. Щоправда, як зазначив лідер партії, кілька народних депутатів вже готові скласти свої повноваження на користь Мельниченка.
    Олександр Мороз також розставив усі крапки над "і" щодо питання купівлі місць у списку партії. Позиція партії щодо цього питання така: місця не продаються (а хто скаже, що продає їх?). Партія визначила список тих партійців, які безперешкодно пройдуть в парламент -- це, на думку Мороза, 37 депутатів. А від 37 місця в списку й далі, за рішенням партії, -- це ініціатива людей, які хочуть з СПУ бути в парламенті. За ними визначать округи, в яких вони матимуть повну свободу дій. Саме від їхньої діяльності залежатиме те, чи потраплять вони до парламенту. Все дуже просто і ніяких махінацій зі списком (якщо не враховувати того, хто ті 37 щасливих кандидатів, які точно будуть в парламенті! Спробуйте порахувати).
    Щодо справи Ґонґадзе, Мороз зазначив, що стоятиме до кінця -- поки ця справа не вирішиться, тобто домагатиметься притягнення до суду всіх винних у справі Ґонґадзе – виконавців, організаторів та замовників.
    Не обійшлося на зустрічі й без жартів. Здається, Олександр Мороз добре засвоїв, що без гумору політика була б нецікавою. Отож, він на прес-конференції "видав" такі перли, яких не можна не оцінити. Наприклад, говорячи про "безцінне життя Вітренко" у зв'язку із замахами на неї, Мороз підмітив: "Найбільша загроза для життя Вітренко Наталі йде від Вітренко Наталі". А розповідаючи про святкування річниці революції, Олександр Олександрович зв, як пошкодував Тимошенко за те, що вона була одягнена "так легко" як на ту погоду, і сказав їй: "Юліє Володимирівно, якщо Ви хочете, щоби Вам стало тепліше – туліться до Мороза".
    КуПол- Культура і Політика
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.