• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Куйбіда перегнав Садового, але мером Львова може стати Сендега
    Опубликовано: 2005-12-02 11:50:00
    22-25 листопада Інститутом політичного моделювання у Львові було проведено соціологічне дослідження. Вибірка дослідження — багатоступінчата, стратифікована, випадкова. Опитано 593 особи. Імовірна похибка – 3% .

    Попри те, що кількість претендентів на посаду міського голови Львова все зростає, результати соціологічного дослідження підтверджують той факт, що на мерських перегонах уже виокремилася група лідерів, які, вочевидь, і розіграють поміж себе головне крісло в Ратуші.

    Шанси на перемогу зберігають за собою: Василь Куйбіда (20,7%) Андрій Садовий (20,2%), Олекса Гудима (7,6%), Олександр Сендега (5,7%), Петро Писарчук (4,4%), Тарас Стецьків (4,1%) і Богдан Федоришин (3,5%). Рейтинг решти кандидатів не перевищує 2%.

    Результати соціологічного дослідження прокоментувала провідний експерт Інституту політичного моделювання Ніна Северенчук.

    Соціологічне дослідження ще раз підтвердило наявність визначеної групи лідерів мерських перегонів, проте також показало, що ситуація навколо виборів міського голови Львова відзначається високим динамізмом. Останнє опитування громадської думки львів’ян продемонструвало декілька цікавих тенденцій: Насамперед, вперше за багато часу Василь Куйбіда випередив Андрія Садового. У даному випадку цікавими є не так абсолютні числа у яких вимірюється переважання екс-мера Львова, як вектор змін у громадській думці. Вірогідно все більше львів’ян схильні розглядати заходи керівника «Самопомочі», як популістські прийоми – і це відобразилося на рейтингу основних претендентів.

    Разом з тим, зауважимо, що рейтинг і Куйбіди, і Садового неухильно знижується. Причому перерозподіл відбувається на користь порівняно невеликої групи переслідувачів основних лідерів мерських перегонів: О. Гудими, О. Сендеги, П. Писарчука і Т. Стецьківа.

    Очевидною також є тенденція схиляння симпатій львів’ян на бік прагматиків, людей, які засвідчили вміння вирішувати конкретні завдання, які стоять перед містом. Про це свідчить суттєве підвищення рейтингів О. Сендеги та П. Писарчука. Якщо врахувати, що Сендега ще не вступав у виборчу боротьбу, а Писарчук належить до вкрай непопулярної у Львові партії СДПУ(О) і є ом не менш популярної фракції Регіонів у парламенті, то можна прогнозувати, що з активізацією Олександра Сендеги його рейтинг вірогідно динамічно зростатиме. На користь останньої тези свідчить також та обставина, що серед прихильників Олександра Сендеги переважають люди з вищою освітою (63%), які суттєво впливають на формування громадської думки львів’ян.
    "ВГОЛОС"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.