• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко взяв участь у відкритті виставки «Кольори і мелодії українського свята: Різдво»
    Опубликовано: 2005-12-30 09:05:00

    Президент України Віктор Ющенко разом зі своєю родиною взяв участь у відкритті виставки «Кольори і мелодії українського свята: Різдво» у столичному Палаці мистецтв «Український дім». Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    «Це колекція українського часу у різних вимірах: чи то у вишивках, чи в українському килимарстві, в українській іконі, церковній скульптурі, в національному одязі. Мені здається, що абсолютну більшість тих речей, які ми тут бачимо, наше покоління вже не відтворить», – сказав Президент, відкриваючи виставку та відзначив, що зберігши цю історію, її можна буде передати дітям, щоб показати «правдиву Україну, в якій жили наші діди-прадіди». «Це можливо маленький, але найбільш дивовижний світ, який був традиційним світом для наших предків», – сказав він.

    Президент відзначив, що метою організаторів виставки було «у ці святкові дні додати нового настрою для людей». «Думаю, що кожна людина, яка побуває на цій виставці, стане світлішою, радісною», – наголосив Президент.

    Він також висловив сподівання, що ця виставка «буде подоувати іншими містами України» і сприятиме проведенню інших культурних заходів у регіонах. «Мені хочеться, щоб ця виставка побувала і на Півдні, і на Заході, і на Сході, і щоб ми частіше думали про єдину Україну», – наголосив Глава держави.

    Віктор Ющенко подякував організаторам заходу та привітав усіх з Новим роком і Різдвом Христовим, після чого оглянув виставку.

    В урочистій церемонії відкриття виставки взяли участь Голова Верховної Ради Володимир Литвин, міністр культури та туризму Ігор Ліховий, співачка Ніна Матвієнко.

    Мета проекту – підтримати ідею приватного колекціонування і меценатства української культури взагалі і музейництва зокрема.

    На вернісажі представлені стаитності з приватних зібрань Віктора Ющенка, Петра Гончара, Лідії Лихач, Василя Вовкуна, Роксолани Лодзинської, а також Родовід-галереї.

    Довідка. Виставка стаитностей «Кольори і мелодії українського свята» задумана як всеукраїнська акція на підтримку національних традицій та української культурної спадщини. Вона подоуватиме протягом року різними містами України, кожного разу змінюючи свій «центр» новими мистецькими експонатами, що символізують відповідне свято українського календаря.

    Організаторами виставки виступили Родовід-галерея, Український Центр народної культури «Музей Івана Гончара» та Міжнародний благодійний Фонд «Україна 3000». Вона налічує приблизно 150 – 200 мистецьких предметів, що були частиною життєвого та календарного циклу українців з різних регіонів – від Гуцульщини до Слобожанщини.

    ELCOMART Политика

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.