• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 42% жителів Євросоюзу за прийняття України до спільноти
    Опубликовано: 2005-12-30 09:45:00

    Громадяни Євросоюзу більш позитивно ставляться до прийняття України до спільноти, ніж Туреччини, яка на відміну від нашої країни вже має перспективу ства. Європейські лідери декларують бажання більше дослухатися до суспільства, його думки, тобто врахувати помилки. Які свого часу призвели до загострення внутрішніх проблем в ЄС. Це дає підстави для стриманого оптимізму для України, яка має бажання наступного року подати офіційну заявку на ство в ЄС. Восени цього року 42% громадян 25 країн - ів Європейського Союзу підтримували надання Україні ства в Євросоюзі.

    Це один із результатів дослідження громадської думки, оприлюднений у Європейській Комісії, повідомляє “Німецька хвиля”. Eurobarometer – програма дослідження громадської думки в державах ЄС, яка здійснюється від імені Єврокомісії щонайменше двічі на рік. Україна – єдина із країн СНД, ставлення до ства якої в ЄС пропонувалося висловити майже 30 тисячам респондентів. Україну у цьому підтримали 42% опитаних, що трохи більше, ніж підтримка Македонії, яка недавно уже стала кандидатом на ство ЄС, і значно більше, ніж Туреччини, з якою уже йдуть переговори про вступ. Водночас порівняно з весною цього року підтримка ства України впала у 15 старих державах-ах на 3% - до 38% і в 10 нових країнах на 9% - до 57%. 43% опитаних громадян ЄС висловилися проти ства України, решта не визначилися.

    Серед колишніх країн соціалістичного блоку, які досі не є ами Євросоюзу, Україна – на четвертому місці за підтримкою прагнень вступити до ЄС після Хорватії, Болгарії та Румунії.

    ELCOMART Политика

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.