• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Влада ще не захищає ЗМІ
    Опубликовано: 2005-12-30 10:32:00

    Прем'єр-міністр Юрій Єхануров запевнив, що жодних перевірок ЗМІ під час виборів не буде.

    Він також звернувся до керівників обласних державних адміністрацій, від яких вимагав забезпечити виконання введеного Верховною Радою мораторію на перевірки ЗМІ під час проведення виборчої кампанії.

    Він зазначив, що після ухвалення постанови про введення з 1 ня мораторію, Кабмін видав відповідне доручення. Однак після цього Єхануров одержав сигнали з регіонів про факти проведення перевірок ЗМІ під різними приводами. пристійливим проханням припинити ці випадки.

    Постійне наголошення на мораторії з боку влади медіа-експерти не вважають аж надто новим чи потрібним кроком. ."Це шар, пов'язаний з наближенням виборів, натомість сам мораторій - це лише архаїчна зброя захисту свободи слова", - наголосив Сергій Таран, директор Інституту масової інформації.

    Мораторій Верховної Ради фактично є повторенням кроку Кучми, щоправда з тією різницею, що тоді тиск на ЗМІ з боку силових органів справді існував, і такий документ був актуальним. Натомість нині силові методи вже не застосовуються до ЗМІ, - запевняє пан Таран. "Власне, влада, коли оголошує такий мораторій, по суті підтверджує, що в Україні така проблема існує".

    Натомість Сергій Таран бачить значно поважніші проблеми, що стоять перед державою в контексті сфери ЗМІ. Зокрема, що влада ігнорує критичні виступи засобів масової інформації, а також не створює юридичних засад для тих позитивних змін, які відбулися в Україні.

    Відкритим питанням залишається створення громадського телебачення. "Не створено нормальних юридичних умов, які б дали нам змогу знати, хто є власником засобів масової інформації, джерела їх фінансування", - наголошує Таран.

    "Поступ"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.