• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мельник провів останнє у цьому році засідання Урядового комітету
    Опубликовано: 2005-12-30 11:23:00

    Віце-прем'єр-міністр Юрій Мельник провів останнє у цьому році засідання Урядового комітету з питань розвитку агропромислового комплексу та природокористування.

    Зокрема, комітетом було схвалено та винесено на розгляд Уряду проект постанови Кабінету Міністрів України про внесення змін до Порядку застосування фінансових санкцій, котрі передбачені Законом України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, чного і плодового, ьних напоїв та тютюнових виробів". Зміни до закону спрямовані на те, щоб систематизувати та зробити більш прозорими фінансові санкції, які накладаються на порушників зазначеного Закону.

    Урядовий комітет в цілому схвалив зміни до Положення про порядок видачі ліцензій на право оптової торгівлі спиртами, ьними напоями та тютюновими виробами, котрі врегульовують існуючі неузгодженості та систематизують надходження до Державного бюджету.

    На засіданні також було схвалено рішення про створення міжвідомчої групи для впровадження проекту "Видачі державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру", а також вирішено доручити Держкомзему внести пропозиції щодо її складу.

    Окрім того, и Урядового комітету ухвалили законопроект про внесення зміни до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" з метою приведення зазначеного закону до існуючих нормативних актів України.

    На засіданні Урядового комітету також була розглянута ситуація на вітчизняному ринку соняшника. Під час розгляду цього питання було прийняте рішення про створення до 15 лютого наступного року робочої групи з представників органів виконавчої влади та громадських організацій, котрі об'єднують виробників. Відповідна група має повністю вивчити ситуацію на ринку соняшника в Україні і, відповідно розробити та подати на розгляд Урядового комітету свої пропозиції.

    Урядовці заслухали доповідь міністра охорони навколишнього середовища П.Ігнатенка стосовно здійснення національних процедур розгляду, схвалення та реалізації проектів спільного впровадження відповідно до Кіотського договору. Урядовим комітетом був схвалений проект постанови Кабінету Міністрів "Про порядок розгляду, схвалення та реалізації проектів, спрямованих на зменшення обсягу антропогенних викидів або збільшення абсорбції парникових газів, згідно Кіотського протоколу до Рамкової конвенції Організації Об'єднаних Націй про зміну клімату".

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.