• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Набув чинності наданий Україні ЄС статус
    Опубликовано: 2005-12-30 11:39:00

    З 30 ня стосовно України набрав законної чинностi статус країни з ринковою економiкою, наданий Європейським Союзом.

    Це випливає з опублiкованого ранiше в офiцiйному журналi ЄС регламенту №2117/2005, згiдно з яким Україну виключено зi списку країн з перехiдною економiкою в рамках антидемпiнгового законодавства ЄС. Регламент набирає чинностi з 30 ня цього року.

    Згiдно з регламентом, у всiх антидемпiнгових процедурах, якi будуть iнiцiйованi Європейською Комiсiєю на пiдставi заяв, поданих з 30 ня, Україна вважатиметься країною з ринковою економiкою, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

    Це дає можливiсть українським виробникам звертатися до Європейської Комiсiї з проханням почати промiжний перегляд за умови надання обгрунтованих розрахункiв щодо змiни рiвня антидемпiнгової маржi.

    Як повiдомлялося, Євросоюз на самiтi «ЄС-Україна», який вiдбувся 1 ня в Києвi, ухвалив рiшення про надання Українi статусу країни з ринковою економiкою. Тодi було ухвалено полiтичне рiшення про надання Українi статусу країни з ринковою економiкою. Рада мiнiстрiв ЄС 21 ня офiцiйно визнала Україну країною з ринковою економiкою.

    "Радiо - ЕРА"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.