• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Делегація Держспоживстандарту України проведе переговори з європейськими країнами
    Опубликовано: 2006-01-16 14:22:00

    Українська делегація на чолі з Головою Держспоживстандарту України Миколою Негричем перебуватиме з 16 січня по 22 січня 2006 року з робочим візитом у м. Відні (Австрія) та м. Берлін (Німеччина). Метою даного відрядження є участь у переговорах українських фахівців з представниками Австрійського інституту стандартів щодо узгодження положень проекту Меморандуму про взаєморозуміння у сфері стандартизації, ознайомлення з досвідом роботи у сфері стандартизації та сертифікації, а також підписання Угоди між Держспоживстандартом України та Німецьким інститутом Стандартів (DIN) про співробітництво у сфері стандартизації та сертифікації.

    Варто зауважити, що під час засідання 28-ї Генеральної Асамблеї ISO у Сінгапурі у вересні 2005 року, відбулась зустріч Голови Держспоживстандарту України Миколи Негрича з віце-президентом ISO з політики Торстеном Бакке, який одночасно є Керівником Німецького Інституту Стандартів (DIN). Українською стороною було передано остаточний варіант Угоди про співробітництво між Держспоживстандартом і DIN у сфері стандартизації. Саме тоді Пан Бакке запросив Миколу Негрича відвідати Німеччину для підписання угоди та ознайомлення з досвідом функціонування однієї з найкращих національних систем стандартизації в Європі.

    Проведення таких переговорів та підписання відповідних міжнародних договорів сприятиме поглибленню співробітництва з національними органами із стандартизації провідних європейських країн, що в свою чергу, прискорить гармонізацію української законодавчої та нормативної бази з вимогами європейських директив та стандартів.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.