• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Місцеві ради Рівненщині перебирають на себе функції правосуддя
    Опубликовано: 2006-01-18 10:18:00

    Неприпустимим вважає перший заступник прокурора Рівненської області Володимир Мойсеєць обговорення депутатами доказової бази вини кожного депутата, дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності якого просить прокуратура.

    Як він каже, з моменту внесення змін до законодавства щодо недоторканості депутатів усіх рівнів, обласна прокуратура зробила десять подань до рад різних рівнів краю з приводу кримінальної відповідальності депутатів сільських, селищних, районних та обласної рад. Усі вони були відхилені. Особливо обурила прокурора поведінка депутатів Рівненської обласної ради на останній сесії, коли було винесено шість таких подань. Жодне не було задоволене.

    При цьому Володимир Мойсеєць каже, що його підлеглі зібрали повну доказову базу по кожному факту скоєння депутатами кримінальних діянь. Натомість депутати облради замість того, аби посприяти доведенню справ до судів, які й визначать рівень вини кожного народного обранця, починають аналізувати зібрані докази. Про це повідомив власний кореспондент Західної інформаційної корпорації.

    Як повідомив Володимир Мойсеєць, цього тижня він зробить повторні подання до президії облради з приводу надання згоди на притягнення чотирьох депутатів різних рад до кримінальної відповідальності. Йдеться про тих, хто, на думку прокуратури, був причетним до маніпуляцій з відкріпними талонами на минулих виборах, розбазарювання держмайна.

    Справи ж стосовно колишнього начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА, депутата облради Ярослава Маслія та колишнього начальника управління сільського господарства та продовольства Дубенської РДА, депутата Дубенської райради Миколи Гузя, будуть передані на розгляд Генпрокуратури України. Аби та спрямувала їх у Верховну Раду, яка сподівається прокурор, дасть дозвіл на притягнення цих депутатів до кримінальної відповідальності.

    Ярослав Маслій підозрюється прокуратурою в тому, що під час його перебування на посадах головного лікаря обллікарні та начальника облуправління охорони здоров’я було здійснено закупівлю медичного обладнання з порушенням правил, чим завдано збитків державі на значну суму. Миколу Гузя прокуратура вважає причетним до того, що він, перебуваючи на посаді начальника райуправління сільського господарства, незаконно, на думку правоохоронців, перерахував бюджетні гроші на рахунок одного з сільгосппідприємств, яке за них придбало автомобіль і передало його управлінню.

    Загалом же Володимир Мойсеєць каже, що сам відвідує сесійні засідання облради під час розгляду кожного подання й зі свого місця бачить, як голосують депутати. На його думку, рука в більшості з народних обранців тягнеться до кнопки „проти” тому, що чимало з них до запровадження законодавства про депутатську недоторканість самі побували в малопривітних стінах прокуратури та спілкувалися з певних моментів з її працівниками.

    "Західна iнформаційна корпорація"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.