• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тимошенко вiзьметься за Кучму
    Опубликовано: 2006-01-18 10:38:00

    Поновлення “справи Кучми” буде першим кроком Юлiї Тимошенко після її повернення в парламент і уряд. Про це заявив заступник керівника виборчого блоку БЮТ Микола Томенко. Екс-віце-прем`єр повідомив також, що Блок Тимошенко запропонує “Нашій Україні” та Соцпартії підписати документ про співпрацю в майбутньому парламенті.

    “Справою Кучми” Микола Томенко називає матеріали допиту Чечетова – колишнього голови Фонду держмайна. В оприлюдненому днями на сайті “Оглядач” протоколі міліцейського допиту йдеться про те, як приватизовувалась “Криворіжсталь” – які вказівки давав колишній президент голові Фонду держмайна щодо бажаної ціни і бажаного покупця – зятя Кучми Віктора Пінчука, і яку роль у “прихватизації” стратегічного об`єкта відігравав тодішній прем`єр Віктор Янукович. Сьогодні Михайло Чечетов називає оприлюднений документ “брудним піаром”, хоча й не береться спростовувати той факт, що матеріали допиту, проведеного в МВС 5 травня минулого року, містять його слова, а під документом стоїть його власний підпис.

    “Справі Кучми” не давали хід через підписаний Ющенком з Януковичем Меморандум, -- твердить заступник керівника виборчого блоку БЮТ Микола Томенко. Як він обіцяє, ця справа, як і багато інших кримінальних справ, що закривалися на час дії Меморандуму, буде поновлена з поверненням Юлії Тимошенко в парламент:

    «Ми стурбовані тим, що справа Кучми перенеслася в площину перевірки діяльності його благодійного фонду – складається таке враження, що Леонід Кучма меценатством займався 10 років, а не розкрадав цю країну. Ми почнем свою роботу, коли повернемося в парламент і я сподіваюсь в уряд, почнемо зі справи Кучми...».

    Микола Томенко повідомив також, що Юлія Тимошенко готує документ про співпрацю в майбутньому парламенті, який запропонує підписати “Нашій Україні” і Соціалістичній партії. За його словами, у документі будуть обумовлені принципи висунення прем`єр-міністра: сила, що набирає найбільше голосів на виборах, володітиме правом запропонувати кандидатуру або прем`єра, або спікера.

    Соратник Юлії Тимошенко зауважив також, що однією з ключових вимог до підписантів документа має стати зобов`язання не укладати коаліційних угод з конкретним переліком політичних сил. Як уточнив Томенко, йдеться передовсім про відмову від будь-яких союзів з Партією регіонів та Комуністичною партією.

    newsVOAcom

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.