• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відбулася офіційна зустріч начальників Генштабів ЗС України та Австрії
    Опубликовано: 2006-01-18 14:26:00

    Сьогодні, 18 ня, в рамках візиту в Україну австрійської військової делегації у Міністерстві оборони України відбулася церемонія офіційної зустрічі начальника Генерального штабу Збройних Сил Австрійської Республіки генерала Роланда Ертля, а також зустріч високого гостя віч-на-віч з начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем ЗС України генерал-полковником Сергієм Кириченком.

    В ході переговорів у складі військових делегацій двох країн сторони обговорили низку важливих питань, що становлять взаємний інтерес. Зокрема, йшлося про участь у воєнно-політичних заходах в рамках Програми НАТО “Партнерство заради миру”, організацію і підготовку миротворчих підрозділів, співробітництво в галузі військової освіти.

    Значну увагу під час переговорів було приділено стану і перспективам розвитку збройних сил двох країн. Генерал-полковник Сергій Кириченко детально ознайомив представників австрійської військової делегації з положеннями Державної програми розвитку Збройних Сил України на 2006-2011 роки, системою підготовки кадрів у Збройних Силах України, ходом вирішення проблем утилізації надлишкових боєприпасів і військової техніки.

    Значний інтерес у начальника Генерального штабу Збройних Сил Австрійської Республіки генерала Роланда Ертля викликав проект з переходу Збройних Сил України до 2010 року на комплектування військовослужбовцями служби за контрактом. Зокрема, перспективи професійного росту та навчання військовослужбовців-контрактників.

    - Як в Україні, так і у збройних силах Австрії зараз триває процес розвитку збройних сил. Тому для нас є дуже корисним досвід різних країн в цьому питанні, - зазначив в ході переговорів генерал Роланд Ертль.

    По завершенні переговорів начальник Генерального штабу Збройних Сил Австрійської Республіки провів робочу зустріч із заступником Міністра оборони України Володимиром Паськом.

    Сьогодні ж генерал Роланд Ертль планує зустрітися з головою Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони Георгієм Крючковим і головою Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Геннадієм Руденком.

    Крім того, представники австрійської військової делегації ознайомляться з роботою Центру імітаційного моделювання та Центру підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів Національної академії оборони України.

    Завтра, 19 січня, австрійська військова делегація здійснить поїздку до Житомирського гарнізону, де ознайомиться із системою бойової підготовки, навчально-матеріальною базою, військовою технікою та озброєнням 95-ї окремої аеромобільної бригади, яка входить до складу Об’єднаних сил швидкого реагування Збройних Сил України.

    В цей же день дружина начальника Генерального штабу Австрійської Республіки пані Хільдегард Ертль разом з дружиною начальника Генерального штабу Збройних Сил України пані Світланою Кириченко відвідають у Боярці Київський обласний будинок дитини, де вручать вихованцям будинку подарунки.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.