• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скільки коштує місце до Київради?
    Опубликовано: 2006-01-18 14:42:00

    На значок кандидатові, за словами політологів, потрібно буде витратити до 100 тисяч доларів.

    Експерти додають, що самі вибори столичних депутатів набирають ваги і Київрада може перетворитися на такий собі запасний аеродром для парламентарів-невдах. Для того, щоб потрапити до Київської міської ради, однієї симпатії киян не достатньо. Так стверджують політологи. На їхню думку, кандидат у київські депутати має витратити чимало грошей. Депутатське крісло в столичній раді сьогодні є настільки ж привабливим, як і в парламенті. За словами фахівців, коштує воно іноді навіть доче за місце у Верховній Раді.

    Артем Біденко, політолог: «Для того, щоб отримати значок депутата Київради, особливо сьогодні в світі недоторканності депутата, ці цифри сьогодні сягли 50 і навіть 100 тисяч доларів». Для впливових політичних сил це незначні видатки, у порівнянні з тим, що в майбутньому можна отримати. Політологи схильні вважати, що певні політичні лідери роблять ставку на Київраду, щоб отримати голоси киян на парламентських виборах. А ті, хто не потрапляє до парламенту, мають шанс втілити свої політичні амбіції на Хрещатику, 36. Серед найбільш зацікавлених і тих, що визначилися зі своїми намірами, політологи називають «МИ» Володимира Литвина, яку очолить Пилипишин, Блок Юлії Тимошенко, під керівництвом Миколи Томенка та «Нашу Україну» з Миколою Мартиненком.

    Щодо партій місцевого масштабу, то політологи називають «Європейську столицю» Парцхаладзе та Громадський актив Києва на чолі з Пабатом. Серед інших учасників, на думку політологів, будуть менш привабливі партії.

    Артем Біденко, політолог: «Черновецький іде не тільки в мери, а й має намір провести депутатів. Але він слабкий як політик. Так само порятунку Києва, він не є таким актуальним, в рамках тих грошей, які викинуті на «Європейську столицю» і на ГАК».

    В результаті кожна партія сподівається отримати свої дивіденди в майбутньому. Переважно, це стосується економічних, корпоративних, земельних та в останню чергу політичних планів. Адже київська політика приваблює не як влада.

    Володимир Золотарьов, політолог: «Им еще нечего делить там, понимаете, относительно тех функций, которые сложились в парламенте, в местных советах, пока еще этого не сложилось».

    Артем Біденко, політолог: «Їм треба мати ресурс в Київській раді для того, щоб чітко контролювати ситуацію, проводити реформу і отримувати доступ до київського бюджету».

    На думку фахівців, основне завдання депутатського корпусу Київради нового скликання буде створення нової структури. А головним завданням буде підтримка іміджу партії-близнюка у парламенті. І голова Центрвиборчкому Ярослав Давидович заявив, що на виборчу агітацію до місцевих рад бракує грошей. Із бюджету, за його словами, виділили на 33 мільйони гривень менше, ніж потрібно.

    "НТН"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.