• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сташевський зустрівся з новопризначеним Послом Японії в Україні
    Опубликовано: 2006-01-20 09:55:00

    Перший віце-прем’єр-міністр Станіслав Сташевський провів зустріч з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Муцуо Мабучі. Під час зустрічі сторони висловили задоволення рівнем двосторонніх відносин, а також суттєву динаміку їх розвитку в економічній, науково-технічній та культурній сферах.

    Надзвичайний і Повноважний Посол Японії акцентував увагу на позитивних результатах офіційного візиту Президента України В.А.Ющенко до Японії в липні минулого року. Серед таких: підписання Спільної заяви України та Японії про нове партнерство у 21 столітті, в якій зафіксовано положення про створення двостороннього Комітету на рівні міністрів закордонних справ, а також встановлення з 1 серпня 2005 року безвізового режиму в'їзду в Україну для підданих Японії з терміном їх перебування до 90 днів. Посол поінформував, що вже сьогодні значно зросла кількість бізнесменів, які відвідали Україну, але кількість японських туристів все ще залишається незначною, зважаючи на туристичні можливості України.

    Сторонами проаналізовано стан економічного співробітництва між двома країнами та низку перспективних економічних проектів, зокрема в транспортній галузі, що мають сприяти суттєвому його наповненню. Серед таких чільне місце займає проект розбудови аеропорту «Бориспіль».

    В культурній та гуманітарній сферах – обговорено відзначення в Україні двадцятої річниці Чорнобильської катастрофи. Японська сторона наголосила на спільних трагічних рисах історії двох націй, а також про наміри щодо організації низки заходів, пов’язаних з цією трагедією.

    За результатами зустрічі було домовлено про подальше укріплення добрих стосунків та підтримку двосторонніх ініціатив з поглиблення співробітництва в різних сферах.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.