• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Балога побував на Житомирщині
    Опубликовано: 2006-01-23 10:01:00

    У плані робочої поїздки керівника МНС було відвідання постраждалих від Чорнобильської катастрофи Народицького та Коростенського районів Житомирської області.

    Віктор Балога уважно ознайомився з проблемами населення, яке ає у зоні безумовного відселення, відвідав школу та медичну амбулаторію села Базар Народицького району. На зустрічі з районним активом Міністр пообіцяв допомогти вирішити першочергові потреби місцевих жителів.

    Зокрема, відновити роботу дитячого садка, адже на даний час у цьому населеному пункті є 15 дітей дошкільного віку, і лише за останній місяць тут народилися четверо малюків. Крім того, з метою належного медичного обслуговування народичан у найближчі два тижні МНС планує придбати для тутешньої амбулаторії автомобіль швидкої допомоги, стоматологічну установку та інше необхідне медобладнання. На звернення головного лікаря Базарської амбулаторії В. Балога запропонував розв’язати проблему медичних кадрів шляхом запрошення молодих фахівців на роботу в зону на контрактній основі, звичайно ж, зі створенням для них усіх належних побутових умов.

    Керівництво МНС та області створить програму правового переведення села Базар із другої зони безумовного відселення до третьої. Це дасть змогу вкладати кошти у відновлення інфраструктури села, де мешкають 464 людини. Також було вивчене питання надання житла сім’ям, які ають у зоні безумовного відселення. За рахунок капіталовкладень в об’єкти житлового фонду, що будуються в області, 803 сім’ї найближчим часом отримають квартири.

    Дорогою до Народичів Балога ознайомився з напівзруйнованими селами, з яких повністю відселені жителі або там залишилися лише по кілька сімей. Приміром, у Великих Кліщах Міністр зайшов до православної церкви, якою опікується лише єдина жителька села. У храмі за потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктор Іванович запалив свічку. Далі у селі Поліське Коростенського району Міністр взяв участь в урочистому відкритті амбулаторії сімейного лікаря.

    Будівля була освячена місцевим православним священиком. Це дев’ята амбулаторія європейського типу, відкрита на радіаційно забрудненій території. До цього часу першу медичну допомогу населенню села надавали фельдшери ФАП, аварійний стан якого не дозволяв здійснювати повноцінне медобслуговування. Найближча ж районна поліклініка знаходиться в 25 кілометрах від Поліського, тому створення такого медичного закладу було вкрай нагальною потребою.

    Поліська амбулаторія сімейного лікаря обслуговуватиме 2,5 тисячі місцевого населення та ще додатково жителів двох сусідніх сіл. Вона розрахована на 5 ліжкомісць денного стаціонару. Тут працюватимуть 10 чоловік медперсоналу. Від народження до старості за станом здоров’я мешканців села слідкуватимуть сімейний лікар та лікар-стоматолог. Губернатор Житомирської області Ірина Синявська висловила побажання мешканцям села звертатися сюди не з хворобами, а лише для того, щоб стати на облік та народжувати дітей. Адже в регіоні складна демографічна ситуація. Напередодні відкриття до амбулаторії були завезені медичне обладнання та меблі на суму понад 60 тисяч гривень. Недооснащеним поки що залишається стоматологічний кабінет.

    З метою створення робочих місць для переселенців з чорнобильської зони у найближчих планах Міністра Віктора Балоги: вивчення об’єктів незавершеного будівництва у Брусилівському районі -- лікарні, швейної та стрічкоткацької фабрик. А також відкриття добудови до школи у Поліському.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.