• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко: "Політична еліта України підтримує вступ нашої держави до НАТО"
    Опубликовано: 2006-01-23 10:34:00

    Про це глава оборонного відомства України заявив у Будапешті за підсумками переговорів з Міністром оборони Угорської Республіки Ференцем Юхасом.

    – Я б хотів, щоб не було політичних спекуляцій щодо референдуму відносно вступу України до НАТО, – підкреслив він.

    У той же час Анатолій Гриценко висловив переконання у тому, що підтримка громадянами політичного курсу є дуже важливою. Він відзначив, що коли Україна вступала до СНД й планувався її вступ до ЄЕП, ніхто не проводив і не збирався проводити референдум.

    – З юридичної точки зору вступ до НАТО абсолютно не потребує референдуму з цього питання, – зауважив Міністр оборони України. – Це питання вирішується на рівні вищого політичного керівництва – Президента, Уряду та Парламенту, – сказав він.

    Анатолій Гриценко підкреслив, що на цьому рівні рішення прийняте, і воно свідчить, що у політичній еліті України переважає більшість тих людей, які підтримують вступ нашої держави до НАТО.

    На його переконання, вступ до Альянсу – це важливе питання національної безпеки України і кожного її громадянина. А у нинішніх умовах вибір Альянсу – це не лише вибір способів захисту держави військовими засобами, це ще й вибір системи цінностей, за якою живуть її громадяни, – наголосив Анатолій Гриценко.

    За словами Міністра, якби Україна виходила з інтересів безпеки держави, вона могла б вже понад 10 років бути у Ташкентській угоді про колективну безпеку. Разом з тим, керівник українського військового відомства висловив сумнів щодо того, чи були б у такому випадку забезпечені права журналістів, бізнесменів, чи право на вільні вибори.

    Міністр оборони України поінформував, що приєднання до Ташкентської угоди не потребує жодного критерія демократії чи вільного ринку. а відтак, Україна може приєднатися до неї так само, як і 10 років тому.

    При цьому глава українського оборонного відомства зазначив, що з Ташкентської угоди протягом останнього часу вийшли Азербайджан, Грузія та Узбекистан, у той час як на вступ до НАТО стоїть велика черга країн.

    – Вступ до НАТО потребує виконання критеріїв, орієнтованих на людину і громадянина, а не на захист державних структур. Саме цей курс я підтримую як громадянин і реалізую як Міністр, – підкреслив Анатолій Гриценко.

    Прес-служба МО

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.