• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко відзначає високий рівень співпраці між Україною та Швецією
    Опубликовано: 2006-01-23 15:44:00

    Україна високо цінує взаємини та співпрацю зі Швецією, заявив Президент України після закінчення зустрічі з Прем’єр-міністром Королівства Швеція Йораном Перссоном. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    На спільній прес-конференції В. Ющенко повідомив, що під час переговорів було обговорено широке коло актуальних питань двостороннього співробітництва. У тому числі, за словами Президента, йшлося про відносини Україна – ЄС. «Ми високо цінуємо ту підтримку, яку відчутно надає Швеція у контексті євроінтеграції України. Ми чуємо ці заяви і особисто пана Перссона, і його уряду. Для нас це дуже важливі заяви», – сказав Глава держави.

    Президент також торкнувся співпраці між Україною та Швецією у конкретних галузях економіки, зокрема, в авіабудуванні. «Ми переконані, що наш двосторонній економічний ресурс не використаний», – відзачив він, додавши, що торговельно-економічне та інвестиційне співробітництво між країнами розвивається дуже динамічно.

    Віктор Ющенко також подякував швецькій стороні і особисто пану Перссону за політику підтримки України. Віктор Ющенко також нав, що у 2003 році у Варшаві за ініціативою пана Йорана Перссона, Президента Польщі Александра Кваснєваського, Верховного представника ЄС Хав’єра Солани була організована перша за кордоном конференція «Влада і опозиція України», головною метою якої було «привести українську політичну еліту до діалогу, знайти короткий шлях виходу з тогочасної політичної кризи». «То був важливий крок для того, щоб Україна, зокрема, опозиція продемонструвала погляди на політичне врегулювання в країні. На жаль, ми тоді мали глуху владу, яка не прислухалася до більшості пропозицій з тих, що висловлювалися», – сказав Президент України, подякувавши Прем’єр-міністру Королівства Швеція за ту ініціативу. «Вона була надзвичайно важлива для демократичних сил України», – перекй Віктор Ющенко.

    Окрім того, за словами В. Ющенка, у ході переговорів йшлося про відзначення 300 років Полтавської битви, які виповнюються у 2009 році та формування ряду ініціатив, що могли б привернути увагу народів двох країн до спільної історичної сторінки.

    Прем’єр-міністр Королівства Швеція Йоран Перссон, у свою чергу, поздоровив Віктора Ющенка з річницею перебування на посаді Президента України. У своїй заяві Й. Перссон наголосив, що перший рік перебування на посаді Президента України Віктора Ющенка приніс у просуванні України до ЄС «дуже багато результатів». «Ми продовжуємо наш діалог і продовжуємо обговорення всіх можливостей співробітництва та процесу інтеграції», – сказав він.

    Прем’єр-міністр також наголосив, що Швеція готова поділитися з Україною досвідом щодо новітніх технологій для модернізації енергетичного сектору економіки. Насамперед, це стосується енергозберігаючих технологій, розвитку нетрадиційних та відновлювальних джерел енергопостачання.

    ELCOMART Политика

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.