• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Федур вимагає викликати до суду Кучму та Ющенка
    Опубликовано: 2006-01-23 16:51:00

    Адвокат Лесі Ґонґадзе - Андрій Федур - подав клопотання до суду із проханням викликати на засідання кількох важливих свідків: колишнього президента Леоніда Кучму, екс-охоронця Миколу Мельниченка, колишнього голову СБУ Леоніда Деркача, голову Верховного Суду Маляренка, кількох народних депутатів та нинішнього Президента Віктора Ющенка. Суддя розглядає клопотання адвоката. Телевізійних і фотокамер під час судових засідань у справі вбивства Георгія Гонгадзе не буде.

    Самих журналістів на слухання допустять, щоправда не на всі. Представників медіа не буде під час оголошення обвинувачувального висновку, допиту підсудних і розгляду матеріалів, які містять державну таємницю. Таким чином колегія Апеляційного суду Києва частково задовольнила клопотання офіційних представників захисту і обвинувачення. На закритому режимі слухань наполягав адвокат одного з трьох обвинувачених - Миколи Протасова, бо його підсудний хворобливо реагує на фото- і відеозйомку. Проти журналістів на слуханнях виступили і представники державного обвинувачування - Генеральної прокуратури.

    Cуддя частково задовільнила клопотання щодо відкритості процесу для журналістів: відтепер засідання по справі Гонгадзе будуть відкритими та закритими. Закриті засідання будуть проводитися у тому випадку, якщо на процесі з'являться матеріали, які становлять державну таємницю, або у суді заслуховуватимуть людей, що перебувають на специфічних державних посадах (прізвища яких не має знати суспільство).

    Відтепер операторів та фотографів не допускатимуть до зали суду, натомість у відкритій частині слухань можуть брати участь журналісти "озброєні" лише ручкою та блокнотом.

    Під час сьогоднішнього засідання на слухання допустять усіх журналістів, включно з операторами та фотографами.

    Раніше Апеляційний суд Києва вирішував, чи допускати журналістів на подальші слухання щодо обвинувачених у справі вбивства Георгія Гонгадзе. Працівників ЗМІ на сьогоднішнє засідання пустили. Однак офіційні представники як захисту, так і обвинувачення - подали клопотання, щоб подальші слухання відбувалися в закритому режимі.

    Адвокат одного з трьох обвинувачених - Миколи Протасова, якому стало погано під час попереднього засідання, - у клопотанні зазначив, що його підзахисний хворобливо реагує на фото- і відеозйомку. Проти того, щоб на слуханнях були журналісти, виступають і представники державного обвинувачування - Генеральної прокуратури.

    Це друга спроба розглянути справу по суті. 9 січня суддя Ірина Григор'єва перенесла засідання, бо одному з обвинувачуваних – Миколі Протасову - стало зле. Його шпиталізували з діагнозом "гіпертонічний криз".

    "5 канал"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.