• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рота морської піхоти ВМС ЗС України прийме участь у військово-морських навчаннях НАТО
    Опубликовано: 2006-01-24 14:00:00

    Сьогодні, 24 січня, у місті Нортвуд (Велика Британія), у штабі Об’єднаних сил ВМС НАТО на Атлантиці розпочалася заключна конференція з планування оперативно-тактичного навчання по сертифікації сил реагування НАТО „Брілліант марінер - 2006”. Україну на цьому заході представлятиме офіцер Військово-Морських Сил ЗС України капітан 3 рангу Олексій Миколайчук.

    Під час конференції, яка триватиме до 26 cічня, буде остаточно уточнено легенду навчань, визначені задачі штабу керівництва, розроблені оперативний план й система забезпечення.

    Темою майбутніх навчань морського компоненту сил реагування НАТО (колишня назва „Блю м”) є проведення миротворчої операції НАТО з реагування на кризову ситуацію. Мета навчань – удосконалення взаємодії між підрозділами збройних сил країн - ів НАТО та країн – партнерів під час проведення морської та амфібійної фаз операції з врегулювання кризової ситуації.

    Очікується, що навчання „Брілліант марінер-2006” стануть найскладнішими та найінтенсивнішими військово-морськими навчаннями НАТО у 2006 році. Вони пройдуть у період з 26 березня по 7 квітня 2006 року на території Німеччини, Нідерландів, Данії, Швеції, Норвегії, в акваторії Північного та Балтійського морів. У них візьмуть участь сили від 17 країн-ів НАТО та країн-партнерів.

    У навчаннях передбачається участь близько 45 надводних кораблів (у тому числі авіаносця і двох десантних кораблів), 6 підводних човнів (із них – два атомних), об’єднаного італійсько-іспанського батальйону морської піхоти, 8 груп спеціального призначення (протидиверсійних, розмінування), до 15 літаків та вертольотів країн - ів та країн партнерів НАТО.

    Протягом навчань „Брілліант марінер-2006” відбудуться тактичні навчання кораблів у морі, де вони відпрацюють протичовнові, протиповітряні, протикатерні, протимінні дії, евакуацію мирного населення, тренування за антитерористичною тематикою, навчання з пошуку та затримання постачальників зброї масового ураження.

    Від Військово-Морських Сил ЗС України для участі у навчаннях „Брілліант марінер-2006” заявлено роту морської піхоти та групу водолазів. Для доставки українського підрозділу до району навчань планується залучити літак Іл-76 Повітряних Сил Збройних Сил України.

    Довідково. У минулі роки представники українського військового флоту вже брали участь в аналогічних навчаннях, які пройшли поблизу південного узбережжя Норвегії. Особливістю тих маневрів були операція зі знешкодження мін у зонах інтенсивного судноплавства та відпрацювання взаємодії з цивільними структурами щодо контролю над судноплавством.

    У минулі роки представники українського військового флоту вже брали участь в аналогічних навчаннях, які пройшли поблизу південного узбережжя Норвегії. Особливістю тих маневрів були операція зі знешкодження мін у зонах інтенсивного судноплавства та відпрацювання взаємодії з цивільними структурами щодо контролю над судноплавством.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.