• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Баранівський відвідав Прикарпаття
    Опубликовано: 2006-01-27 15:04:00

    26 січня на Івано-Франківщині перебував з робочим візитом міністр аграрної політики України Олександр Баранівський, – повідомили власного кореспондента Західної інформаційної корпорації у прес-службі облдержадміністрації.

    Під час перебування міністра на українсько-данському спільному підприємстві ТзОВ «Даноша» його генеральний директор Петер Вієланд зазначив, що «на підприємстві працює 325 робітників, середня заплата -1 200 грн, підприємство орендує для своїх потреб понад 6 тисяч гектарів селянських угідь. На «Даноші» утримують 2 тисячі високопродуктивних свиноматок, які вже дали 4 тисячі голів приплоду. До кінця цього року буде завезено з Данії ще 5 тисяч свиноматок, а з 2008 року, «коли комплекс вийде на проектну потужність», тут реалізовуватимуть щорічно 220 тисяч свиней».

    У свою чергу, Баранівський зазначив: «Ще сто таких ферм і ми забезпечимо м’ясом не лише Україну, а й Європу». Міністр перекй, що «велика кількість критичних публікацій, що стосуються діяльності таких підприємств як «Даноша», спровокована тими, хто лобіює імпорт сільськогосподарської продукції». За словами Олександра Баранівського, «потрібно захищати власного виробника і всіляко сприяти розвитку подібних підприємств».

    Після зустрічі зі студентами та педагогами Рогатинського аграрного коледжу головний аграрій України ознайомився з роботою племінного заводу ДП «Ямниця» по розведенню великої рогатої худоби молочного напряму продуктивності та спецнасінгоспу з виробництва репродукційного насіння. Крім того, тут успішно розвивається страусина та перепелина ферми.

    "Західна iнформаційна корпорація"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.