• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко взяв участь у церемонії проводів Національної збірної до Туріна
    Опубликовано: 2006-02-08 09:07:00

    Президент Віктор Ющенко взяв участь у церемонії проводів Національної паралімпійської збірної України на Дев’яті паралімпійські ігри, які розпочнуться 10 березня в Туріні, Італія. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Спортсменів також проводжали Валерій Сушкевич, президент Національного паралімпійського комітету України, президент Національного комітету спорту інвалідів України та Юрій Павленко, міністр у справах сім’ї молоді та спорту.

    Звертаючись до спортсменів, Глава держави сказав: «Вашого прикладу самоутвердження потребують, можливо, десятки, сотні, мільйони людей – як з обмеженими можливостями, так і здорових. Ви є героями, тому що у вас є сила воля і ви її продемонстрували. За це вам велика повага і оплески».

    Президент зазначив, що був вражений, ознайомившись з біографіями деяких ів збірної. «Це спортивне визнання, яке ви маєте, є свідченням того, що ви неординарні люди», – сказав Глава держави. Він нав, що серед українських спортсменів є неодноразові учасники та призери спортивних змагань, у тому числі паралімпіад. «Ми чекаємо вас тільки з перемогами, з медалями», – сказав В. Ющенко.

    Водночас Президент зазначив, що українська влада та нація все ще мають борги перед людьми з обмеженими можливостями. За його словами, влада робитиме все, щоб змінити стан справ на краще. «Ви є рівні серед рівних, ви є самодостатніми і ви не повинні відчувати соціальний, гуманітарний чи фізичний дискомфорт», – сказав В. Ющенко. У зв’язку з цим він наголосив, що держава однаковою мірою оцінюватиме заслуги всіх своїх спортсменів. «Ви отримаєте все те, що отримують олімпійські призери – чи в плані стипендій, чи в інших питаннях», – зазначив Президент.

    Крім того, для спортсменів з обмеженими можливостями слід організувати спортивні бази з відповідним обладнанням, у тому числі, для зимових видів спорту, перекй Президент. «Ще багато справ треба зробити, якщо ми хочемо серйозно говорити про спорт, фізичну культуру і здоров’я нації», – сказав В. Ющенко.

    Наприкінці церемонії воїни почесної варти передали Президентові Державний прапор України, який він у свою чергу врочисто передав прапороносцю Національної паралімпійської збірної Сергію Хижняку.

    Після цього Володимир Гришко, народний артист України та радник Президента, виконав Державний гімн.

    ELCOMART Политика

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.