• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко назвав три основні кроки, необхідні для формування коаліції
    Опубликовано: 2006-04-03 09:11:00

    Президент України Віктор Ющенко назвав три основні кроки, необхідні для формування парламентської коаліції. Це підписання об’єднавчого меморандуму, підписання угоди про конкретні завдання коаліції, і лише після цього – розподіл обов’язків та посад. Про це Глава держави заявив у сьогоднішньому радіозверненні. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Насамперед, на переконання В. Ющенка, політичні сили, які поділяють демократичні цінності, повинні підписати об’єднавчий меморандум, який ляже в основу парламентської коаліції. «У цій коаліції я бачу всі сили, що разом на Майдані виборювали демократію», – наголосив Президент, додавши, що перекй у створенні демократичної більшості. «Думаю, політичним силам, що увійдуть до майбутньої коаліції, вистачить мудрості відмовитися від асоціації з певним кольором, і працювати на об’єднання всієї країни», – сказав він.

    Підписання угоди між учасниками майбутньої коаліції, за словами В. Ющенка, має стати другим кроком об’єднання. У документі слід передбачити не лише загальні принципи і завдання, але й законопроекти та конкретні урядові кроки. Угода має містити чіткий план заходів, точні часові терміни їх виконання і гарантії того, що поставлені завдання будуть виконані. «Потрібно мати мужність і мудрість, щоб об’єднатись навколо конкретних програм і кроків, а не збитися докупи заради розподілу посад чи портфелів», – наголосив Президент.

    При цьому він зазначив, що розподіл повноважень має відбутися лише після досягнення двох попередніх кроків. «Тільки після визначення шляху руху можна приступити до розподілу відповідних портфелів. Учасники коаліції мають визначити, хто саме найбільш професійно працюватиме на тій чи іншій посаді», – сказав Глава держави.

    Відтак Президент закликав усі політичні сили, що пройшли до парламенту й сьогодні формують більшість, зосередитися на принципових для суспільства речах – узгодженні програмних цілей. Задля цього провідні політичні сили повинні продемонструвати суспільству свої програмні документи розвитку країни, перекй Президент.

    Для забезпечення єдності і стабільності в державі Президент також закликав усіх переможців виборів підписати пакт про стабільність. У цьому документі має бути відображено спільні для всіх політичних сил принципи діяльності. «Це, в першу чергу, шляхи консолідації українського суспільства, гармонійний розвиток усіх регіонів країни, єдине бачення шляхів соціально-економічного зростання, способи почути і врахувати думку всіх політичних сил України», – сказав В. Ющенко.

    ELCOMART Политика

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.