• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інженерний батальйон ЗС України вийде зі складу Тимчасових Сил ООН у Лівані
    Опубликовано: 2006-04-03 09:11:00

    Сьогодні вночі, 3 квітня, відповідно до Плану виведення військовослужбовців і техніки 3-го окремого інженерного батальйону Збройних Сил України зі складу Тимчасових Сил ООН у Лівані розпочалося переміщення автомобільної та гусеничної техніки, а також вантажу контингенту до морського порту міста Бейрут.

    Перша колона техніки батальйону здійснила 110-кілометровий нічний марш до місця завантаження на паром, який і доставить техніку та майно в Україну. Марш колони, яку очолював командир “Укрінжбату” полковник Анатолій Слесарчук, з 21 одиницею техніки тривав 5 годин. Вся техніка українського миротворчого контингенту, зокрема, вантажівки, бронетранспортери, кран та бойова машина розмінування, успішно дісталися порту Бейрут.

    Всього на Батьківщину повернеться 81 одиниця техніки, яка 8 квітня поромом вирушить до миколаївського порту “Жовтневий”. Особовий склад “Укрінжбату” прибуде на Батьківщину 10 квітня літаком Ту-154 Державного підприємства МО України “Українська авіаційна транспортна компанія”.

    Довідка. 3-й окремий інженерний батальйон ЗС України виконував миротворчі завдання у складі Тимчасових Сил ООН у Лівані з 22 липня 2000 року.

    Серед основних завдань, які виконували наші військовослужбовці на ліванській землі, інженерна розвідка місцевості з метою виявлення вибухонебезпечних предметів, розмінування мінних полів та автомобільних шляхів, знищення вибухонебезпечних предметів, облаштування доріг та колонних шляхів, фортифікаційних систем та будівництво нових опорних пунктів підрозділів Місії ООН.

    За 5,5 років виконання завдань Місії ООН військовослужбовці “Укрінжбату” перевірено майже 550 тис. м2 місцевості, виявлено і знешкоджено 6.341 вибухонебезпечний предмет. Зокрема, більше 3.473 протипіхотних мін, 77 протитанкових мін, 2 авіабомби, 330 артилерійських снарядів та мінометних мін, відмаркували 17.900 мінних полів.

    Військові лікарі українського миротворчого підрозділу надали медичну гуманітарну допомогу більше ніж 10 тис. місцевим жителям, переважна більшість з яких є бідними та малозабезпеченими людьми.

    Також важливим напрямом діяльності українських військовослужбовців у Лівані були виконання гуманітарних інженерних завдань. Використовуючи наявну в батальйоні спеціальну техніку, наші миротворці побудували для місцевих жителів різноманітні об’єкти соціальної інфраструктури, відремонтували водоймища, обладнали водні резервуари.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.