• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Комуністи вирішили переосмислити свої стосунки з церквою
    Опубликовано: 2006-01-28 09:44:00

    Заради перемоги на виборах політичні сили готові на все. Як от комуністи, які вирішили помиритись із церквою. Представники Союзу православних братств та громадського об'єднання Православний вибір заявляють про підтримку вірянами Комуністичної партії.

    "Хто старе поминає, той щастя не має". Комуністи залучають до своїх промоутерів православних християн. Ідеології в них залишаються різними, проте є чимало спільного в позиціях. За словами православних, комуністи серед політиків найбільш людяні і щирі. До того ж, першими запропонували їм місця у виборчих списках.


    Юрій Єгоров, голова ВГО "Православний вибір":


    - Мы увидели, что эта партия неконъюнктурна, все вот эти вот принципы - защита и православья, защита и цивилизации, защита и единства братских народов - она последовательно выступает и поддерживает.


    Катерина Самойлик, народний депутат, фракція КПУ:


    - Що стосується, що там атеїсти і таке інше, я вам сказала, що в нас дуже багато спільного, а на сьогоднішній день прийшов час "Ч" і для кожного з нас. Якщо говорити за великим рахунком, то нам уже треба говорити про національно-визвольну боротьбу за суверенітет нашої з вами держави, в тому числі і за духовність.


    Орієнтир на духовність та загравання політиків із церквою останнім часом стає тенденцією, кажуть політичні експерти та релігієзнавці. Щоправда, дружба, яка зароджується напередодні виборів, як правило, нетривала.


    Олександр Литвиненко, експерт політико-правових програм, Центр ім.О.Разумкова:


    - Комуністична партія практично не міняла свою ідеологію і вважає це своєю перевагою. ... Говорити про щіру підтримку церкви, ну, це трохи відлунює лицемірством. Очевидно, йдеться про якісь політичні розрахунки.


    Більшість вірян ненадто переймаються виборчими перегонами. Втім, кажуть, що комуністам справді не завадить помолитися.


    На електорат серед православних розраховують також чимало представників інших політичних сил, зокрема, лідерка прогресивних соціалістів Наталія Вітренко. На це Союз православних братств втішно відповідає: "церква велика, то ж електоратів вистачить на всі партії".


    5 канал

    «Обсудить на е Силы Народа»

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.