• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Київській області збільшено асортимент ліків, якими безкоштовно забезпечуються потерпілі від Чорнобильської катастрофи
    Опубликовано: 2006-04-03 14:33:00

    У Київській області до 800 наймену­вань збільшено асортимент ліків, якими безкоштовно забезпечуються потерпілі від Чорнобильської катастрофи. Про це повідомив начальник Управління охоро­ни здоров'я Київської облдержадмініс­трації Ігор Басистюк.

    За його словами, якщо минулого року до цього списку медикаментів було включено трохи більш як 700 назв ме­дичних препаратів, то нині — 800. “Це ліки як вітчизняного, так і зарубіжного походження — онкопрепарати, гормо­нальні, антибіотики і препарати судинної дії. Вони коштують недешево, але об­ласний бюджет цього року дозволяє провести такі витрати”, — сказав він.

    Ігор Басистюк повідомив, що в облас­ному бюджеті на 2006 рік передбачено 21 млн. 630 тис. грн. на безкоштовне за­безпечення медикаментами, з цієї ж су­ми 0,5 млн. грн. виділяється на зубопротезування. “Витрати на безплатні ліки постійно збільшуються”, — сказав він, — “наприклад, у 2004 році вони становили 16 млн. 937 тис. грн.”.

    “Зараз ми закінчуємо тендер на за­купівлю медикаментів і з перших днів квітня почнемо розподіл їх по містах і районах за заявками з місць”, — повідо­мив Ігор Басистюк.

    Довідка. У Київській області ають 836 тисяч громадян, які мають статус потерпілих внаслідок Чорно­бильської катастрофи.

    Інф. Урядовий портал

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.