• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Спалах захворювання на вірусний гепатит А на Закарпатті
    Опубликовано: 2006-04-03 14:06:00

    Фахівці продовжують комплексне епідеміологічне розслідування обставин та причин виникнення спалаху захворювання на вірусний гепатит А, що виник у смт Ясіня Рахівського району Закарпатьської області

    Ще одного учня госпіталізовано з підозрою на вірусний гепатит А у смт Ясіня Рахівського району Закарпатської області, де, як повідомлялось, з підозрою на цю інфекцію було госпіталізовано 21 особу. Встановлено, що дитина часто спілкувалася із захворілими учнями ЗОШ №1. Дана обставина не виключає контактно-побутового шляху інфікування.

    За інформацією, що надійшла до Міністерства охорони здоров’я України від заступника Головного державного санітарного лікаря Закарпатської області С.М.Піца, у районі працює три бригади фахівців-епідеміологів, дезинфекціоністів, лікарів з комунальної гігієни, гігієни дітей та підлітків, гігієни харчування. При обласній СЕС працює оперативний штаб з координації заходів по локалізації осередку, узагальнення та оперативного аналізу поточної ситуації.

    Тільки 01.04.06 р. було проведено 477 подвірних обходів, оглянуто 1725 осіб, було задіяно 16 медичних працівників, у т.ч. 4 лікарі. При імунологічному обстеженні хворих на вірусний гепатит А у всіх діагноз підтверджено. Проведено санітарно-гігієнічне обстеження 11 об´єктів, у т.ч. 6 харчових, 4 дитячих, 1 об’єкт водопостачання.

    У населеному пункті триває дезинфекція шахтних колодязів та надвірних вебів індивідуальних дворогосподарств. Проведено дезинфекцію 4 колодязів та 3 вебів.

    За виявлені порушення вимог санітарного законодавства тимчасово призупинена експлуатація 2-х об´єктів, у т.ч. 1 – харчового, 1 – водопостачання. Накладено 8 штрафів.

    Організована санітарно-роз’яснювальна робота серед населення. Комплекс медико-санітарних заходів з локалізації та ліквідації вогнища триває. Ситуація знаходиться під контролем МОЗ України.

    Інф. Прес-служба МОЗ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.