• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пташиний грип. Ситуація під контролем!?
    Опубликовано: 2006-02-20 12:08:00

    Інформаційне повідомлення про стан епізоотичної та епідемічної ситуації з пташиного грипу в населених пунктах АР Крим та прилеглих регіонах України.

    Міністерство охорони здоров’я України інформує, що в АР Крим за останні три доби нових випадків захворювання на пташиний грип серед свійської птиці не зареєстровано. За даними управління державної ветеринарної медицини АР Крим станом на 20 лютого 2006 року всього зареєстровано випадків загибелі домашніх птахів у 43 населених пунктах, у 24 лабораторно підтверджено компонент Н5.

    Карантинні заходи проводяться на території одного населеного пункту (с.Цвіточне Білогірського району). Під медичним наглядом знаходяться 26 осіб, в тому числі 4 особи, які мешкають в уражених подвір’ях та 22 особи, які працюють на уражених птахогосподарствах. Випадків захворювань на гострі респіраторні інфекції не зареєстровано.

    В АР Крим та у прилеглих регіонах продовжується проведення профілактичних заходів на об’єктах ризику. За минулу добу, фахівцями державної санітарно-епідеміологічної служби обстежено 70 об`єктів, за виявлені порушення винесена 1 постанова про тимчасове призупинення експлуатації об`єктів, вилучено з реалізації 82 кг недоброякісної харчової продукції у Миколаївській області.

    Інформація щодо загибелі птахів з інших регіонів України (крім АР Крим), пов’язаних з високопатогенним вірусом пташиного грипу, не надходила.

    Епідситуація з пташиного грипу в населених пунктах АР Крим та інших регіонах України знаходиться під контролем Міністерства охорони здоров’я України.

    Інформаційно: Основні симптоми “курячого грипу” у людини: кон’юнктивіт, риніт, сльозовиділення, загальні симптоми, які спостерігаються при звичайному грипі.

    При перших ознаках захворювання – біль у горлі, кашель, нежить, підняття температури чи інших - обов’язково треба негайно звернутися до лікаря або фельдшера для призначення відповідного лікування.

    Прес-служба МОЗ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.