• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • До 1 березня в Україні має бути затверджена програма протидії пташиному грипу – Віктор Ющенко
    Опубликовано: 2006-02-20 09:20:00

    У своєму щотижневому радіозверненні до Українського народу Президент України Віктор Ющенко наголосив, що затвердження зазначеної програми передбачає підписаний ним цього тижня Указ «Про заходи щодо підвищення ефективності боротьби з небезпечними інфекційними хворобами».

    «Найголовніше завдання для нас – захистити кожного українця від можливої хвороби, підтримати сільське господарство та економіку, яка може зазнати серйозних збитків у випадку пандемії», – підкреслив Глава держави, зазначивши, що для цього уряд працюватиме в чотирьох пріоритетних напрямках.

    По-перше, йдеться про вакцинацію в усіх областях України. За словами В. Ющенка, МОЗ вже звернулося до Європейського бюро організації охорони здоров’я для надання вакцини та антивірусних препаратів, як тільки вони будуть винайдені.

    «Думаю, що в наших наукових інститутах є достатньо розробок, які допоможуть знайти вітчизняну вакцину проти пташиного грипу», – висловив переконання Президент. Він зокрема нав, що такі медінститути як Харківський, Львівський, Одеський та Київський свого часу були відомі своїми дослідженнями в усьому світі.

    Говорячи про необхідність підтримати вітчизняну науку, В. Ющенко звернувся до комерційних структур, що спеціалізуються на птахівництві, із закликом допомогти науковцям, підтримати пошук і розробку швидкого ефективного засобу боротьби з пташиним грипом.

    Другим пріоритетом уряду із вирішення проблеми пташиного грипу, на думку Глави держави, має стати постійний моніторинг ситуації в країні. В системі охорони здоров’я працюють понад 30 лабораторій, які можуть проводити дослідження у разі виникнення найменшої підозри щодо зараження людей, сказав він, підкресливши, що роботу з модернізації цих закладів та оснащення їх необхідним обладнанням вже розпочато.

    Третім кроком на шляху подолання проблеми є, безумовно, матеріальна компенсація за втрату свійської птиці. «Крім грошової допомоги, уряд підтримає місцеву громаду через спеціальні програми, які сприятимуть розведенню іншої свійської худоби. Уряд та регіональна влада подбає про кожного, хто втратив власне господарство», – підкреслив Президент, навши, що у Криму Кабмін вже виплатив населенню майже півтора мільйона гривень.

    Нарешті четвертим напрямком роботи органів центральної та регіональної влади, на переконання В. Ющенка, повинна стати активізація просвітницької роботи серед населення. «Я звертаюся до засобів масової інформації з проханням підтримати владу у цій роботі», – сказав він.

    Президент також повідомив, що, згідно з Указом, він зобов’язав уряд до 1 червня поточного року розробити та внести на розгляд вже нового парламенту законопроекти щодо державної політики в сферах охорони здоров’я та епідемічного благополуччя населення.

    «Світ об’єднується в боротьбі з хворобою. І ми повинні усвідомити серйозність виклику, не спекулювати на цій темі, а мобілізувати всі зусилля для боротьби з небезпекою», – наголосив Президент.

    Інф. Офіційне інтернет-представництво Президента України

     

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.