• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оперативна інформація МОЗ щодо ситуації в Україні у зв'язку з морозами
    Опубликовано: 2006-01-24 10:15:00

    Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що за оперативними даними станом на ранок 23.01.2006 р. за останню добу зареєстровано потерпілих від холоду всього по Україні 588 осіб, 346 чол. госпіталізовано з діагнозом “переохолодження організму” та “обмоення” (найбільше верхніх або нижніх кінцівок та вух), померло 30 осіб.

    Протягом останньої доби у м.Києві зареєстровано 25 звернень громадян за медичною допомогою у зв’язку з переохолодженням організму, з них госпіталізовано 22 особи; померло 3 чоловіки.

    У Київській області протягом останньої доби було 21 звернення громадян у зв’язку з переохолодженням організму, 12 чол. госпіталізовано, 1 особа померла.

    У Дніпропетровській області потерпіло 96 чоловік, усі вони госпіталізовані, 1 чоловік помер.

    В Запорізькій області — зареєстровано 79 звернень людей за допомогою у зв’язку з переохолодженням, госпіталізовано 35 чол., померло – 1.

    У Херсонській області до медиків звернулися 25 чоловік, які були госпіталізовані; 5 осіб померли.

    У Вінницькій області – було 7 звернень громадян, госпіталізовано 4 чол., померло 3 осіб.

    У Сумській області від морозів потерпіло 8 чоловік: госпіталізовано 7, 1 – помер.

    Донецька область: за останню добу потерпіло 152 чол., госпіталізовано – 14, померло - 4.

    Житомирська область: потерпіло 25 чол., госпіталізовано - 13, померли - 2.

    Львівська область: потерпіло 12 осіб, госпіталізовано – 8, померло 4.

    У Миколаївській області зареєстровано 22 випадки обмоень людей, 18 осіб госпіталізовані, 2 – померли.

    В АР Крим – звернулись і госпіталізовано 6 чоловік, 1 особа померла.

    У м. Севастополь зареєстровано 9 звернень, 2 особи госпіталізовані, 2 особи – померли.

    В Луганській області протягом останньої доби зареєстровано 7 звернень громадян - усі госпіталізовані. Смертельних випадків від переохолодження організму не було.

    Харківська область: за останню добу за допомогою звернулося 75 чол., 33 особи госпіталізовано. За весь період похолодання (з 16 по 9.00 год. 23 січня) 202 особи, госпіталізовано 104 чол., померло 11 людей.

    В інших областях:

    У Волинській — протягом останньої доби було 6 звернень громадян, госпіталізовано 5 чол.

    У Кіровоградській — госпіталізовано 29 чоловік, померлих не зареєстровано.

    В Одеській – за допомогою звернулись 12 громадян, усі госпіталізовані.

    У Полтавській – було 36 звернень, госпіталізовано 16 чол., померлих від переохолодження не зареєстровано.

    У Рівненській — звернулися до медичних закладів і госпіталізовані 4 чоловіки, в Черкаській — 20 громадян, в Чернігівській – 9 осіб.

    У Закарпатській, Трнопільській, Хмельницькій, Чернівецькій областях звернень громадян за медичною допомогою у зв’язку з переохолодженням організму не було.

    Довідково:

    Обмоення наступає внаслідок впливу низьких температур. Температура 3-4º С вище нуля уже може бути причиною охолодження організму, а при мінусових погодніх температурах, навіть при -3º чи -4ºС, наступає обмоення. Особливо несприятливо діє на організм вологість повітря.

    Розрізняють три стадії замерзання: озноб - температура тіла знижується до 35º С; судома - наступає при температурі тіла 34-33 градуси; кома (втрата свідомості) появляється при температурах 33-32 градуси.

    Обмоення насамперед найчастіше стосується відкритих частин тіла - рук, обличчя, а також нижніх кінцівок. Обмоення буває 4-х ступенів: при І спостерігаються функціональні порушення, при ІІ - появляються пухирі, при Ш - омертвілість шкіри, ІУ - відмирання всіх тканин. При обмоеннях Ш та ІУ ступенів потрібно хірургічне лікування з приводу пересадки шкіри або ампутації кінцівок. При обмоеннях верхніх кінцівок хвороба загує втратою руки, обличчя - здебільшого втратою вух, носа (потрібно робити пластичні операції), нижніх кінцівок (до середини гомілки)- хворий може померти. Процес лікування проходить у стаціонарі: протягом 2-3тижнів - при обмоенні ІІ стадії, 35-40 днів - при хворобі Ш стадії, до 2-2,5 місяці - при ІУ стадії.

    Прес-служба МОЗ

    Інф. Урядовий портал

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.