• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністерство охорони здоров’я про ситуацію з пташиного грипу
    Опубликовано: 2006-01-23 13:54:00

    Міністерство охорони здоров’я України інформує, що станом на 23 січня 2006 року в Автономній Республіці Крим зареєстровано випадки загибелі домашніх птахів у 40 населених пунктах, у 23 лабораторно підтверджено компонент Н5.

    Продовжується проведення профілактичних та протиепідемічних заходів в осередках загибелі птахів та в інших населених пунктах. Під медичним наглядом знаходиться 94 особи, у т.ч. 2 дитини, які мешкають в уражених подвір’ях та працюють на птахогосподарствах, де зареєстровано загибель птахів.

    Станом на 1600 22.01.06 р. усього в АР Крим з наростаючим підсумком вакциновано – 95 708 осіб, у т.ч. 24 189 дітей.

    З метою запобігання занесення та розповсюдження високопатогенного грипу птиці, посилено державний санітарно-епідеміологічний нагляд за харчовими об’єктами, птахофабриками та об’єктами водопостачання, каналізування, лікувально-профілактичними закладами у прилеглих регіонах до Автономної Республіки Крим. За останню добу було обстежено 64 об`єкти. На 11 об’єктах – виявлені порушення, винесено 3 постанови про тимчасове призупинення експлуатації об`єктів, притягнуто до адміністративної відповідальності 11 осіб, вилучено з реалізації 85,5 кг недоброякісної харчової продукції. За незадовільний санітарний стан територій накладено 11 штрафних санкцій.

    Інформація щодо загибелі птахів, пов’язана з високопатогенним вірусом пташиного грипу, з інших регіонів України не надходила.

    Ситуація з пташиного грипу в населених пунктах АР Крим та інших регіонах України знаходиться під контролем Міністерства охорони здоров’я України.

    Прес-служба МОЗ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.