• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Голова облдержадміністрації Надія Дєєва зустрілася з представниками Ініціативи Фонду Б. Клінтона з ВІЛ/СНІДу
    Опубликовано: 2006-01-20 15:35:00

    Проблема ВІЛ/СНІДу є дуже актуальною для Дніпропетровської області. З початку реєстрації ВІЛ-інфекції у 1996 році та станом на 1 січня 2006 року в регіоні виявлено 23 тис. осіб з позитивними результатами на СНІД. Клінічний діагноз ВІЛ-інфекції встановлений 15 тис. громадянам, серед яких близько 2 тисяч – діти у віці до 14 років. Понад 700 жителів Дніпропетровщини вже померли від цієї страшної хвороби.

    На зустрічі з представниками Фонду Надія Дєєва повідомила, що в області проводиться ряд заходів по боротьбі зі СНІДом, серед яких: добровільне дотестове консультування на антитіла до інфекції, розроблена система первинної профілактики ВІЛ серед жінок, система профілактики небажаних вагітностей серед хворих жінок, впроваджена антиретровірусна терапія серед ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД. Управління охорони здоровя у Дніпропетровській області веде цілеспрямовану роботу у цих напрямках, проте деякі проблеми все-таки існують. Так, пріоритетними залишаються питання придбання обладнання для визначення хвороби, розширення мережі кабінетів довіри в містах і районах області, де рівень інфікованості ВІЛ перевищує середній показник по області (у нашій області це – Тернівка, Кривий Ріг, Першотравенськ та Нікополь). Тому допомога Фонду Б. Клінтона з ВІЛ/СНІД дуже необхідна. Насамперед, це сучасний досвід по психологічній адаптації хворих, найновіші ліки, інструментарій та тестування, які обовязково стануть у нагоді обласним спеціалістам.

    Прес-служба голови облдержадміністрації

    Инф. Аdm.dp

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.