• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністерство охорони здоров'я України тримає на постійному контролі ситуацію зі спалахом пташиного грипу в селах Криму
    Опубликовано: 2005-12-07 12:29:00
    Міністерство охорони здоров’я України надає чергову інформацію про хід виконання Указу Президента України щодо введення надзвичайного стану у селах Некрасовка Совєтського району, Ізобільне та Омелянівка Нижньогірського району, Завіт-Ленінський та Пушкіне у Джанкойському районі АР Крим.
    Нових осередків інфекції серед птахів у всіх населених пунктах, де введено надзвичайний стан, не зареєстровано.
    Станом на 14 годину 6 ня 2005 р. під медичним спостереженням залишається 901 особа, у тому числі 150 дітей.
    Захворюваність на гострі вірусні інфекції знаходиться на рівні сезонної.
    Продовжується проведення подвірних обходів силами 26 бригад, до складу яких входять інспектори ветеринарної медицини, медичні працівники, фахівці санітарно-епідеміологічної служби.
    Упродовж дня 5 ня, та першої ини дня 6 ня 2005 року, у селах, де введено надзвичайний стан, медичними брими подвірними обходами охоплена 1481 садиба.
    Продовжується проведення дезінфекційних заходів у індивідуальних приватних господарствах, де були виявленні випадки захворювання та загибелі птахів, та дезобробка транспорту силами фахівців ветеринарної та санітарно-епідеміологічної служби.
    Продовжується знищення домашніх птахів, для захоронення яких відведені спеціальні ділянки.
    Міністерство охорони здоров’я АР Крим для проведення вакцинації та екстреної профілактики грипу серед населення Совєтського та Нижньогірського районів виділено 1548 доз вакцини “Гриппол”, 165 упаковок “Амізону” та 11 упаковок “Анаферону”.
    Станом на 6 ня 2005 щеплено проти грипу 1791 особу.
    При МОЗ України продовжують роботу оперативний штаб щодо попередження виникнення і поширення пташиного грипу в Україні та профільна комісія щодо епідеміологічного, вірусологічного моніторингу та клінічного спостереження.
    При Раді Міністрів АР Крим у щоденному режимі проводиться засідання оперативного штабу, на регіональному рівні – засідання медичного штабу.
    Ситуація знаходиться на постійному контролі МОЗ України.
    Інформує Урядовий портал із силкою на Прес-службу МОЗ
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.