• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чи залишиться "Укртелеком" монополістом?
    Опубликовано: 2005-11-25 16:11:00
    Попередні висновки Антимонопольного комітету України не дають підстав для виключення ВАТ «Укртелеком» з переліку монополістів на ринках міжміського та міжнародного телефонного зв’язку.
    Як повідомлялося, у серпні «Укртелеком» звернувся до Комітету із проханням виключити його з переліку монополістів на зазначених ринках, мотивуючи це тим, що послуга мобільного зв’язку є взаємозамінною із послугами фіксованого міжміського та міжнародного зв’язку.
    В результаті проведеного дослідження та аналізу матеріалів, Антимонопольний комітет дійшов висновку, що зазначені послуги не є взаємозамінними. Так, Комітет встановив, що насьогодні для широкого кола громадян мобільний зв’язок є недоступним. Крім того, основним мотивом підключення абонента до мобільного зв’язку є бажання отримати можливість зв’язатися із потрібною людиною в будь-якому місці і в будь-який час - бути мобільним, завжди на зв’язку, а не «прив’язаним» до стаціонарного телефону.
    В той же час, отримання послуг міжнародної та міжміської телефонії не є головною метою при підключенні до мобільного зв’язку, а основні користувачі цих видів зв’язку знаходяться у фіксованих операторів.
    При цьому, міжнародні та міжміські дзвінки з мобільного і стаціонарного не є подібними за параметрами використання - споживачі використовують ці дзвінки у різних ситуаціях, у різний спосіб та для зв’язку з різними абонентами.
    Незважаючи на те, що мобільний зв'язок сприймається як послуга вищого класу з більш якісними та широкими можливостями, для споживачів вона є більш дочою, і це найбільше перешкоджає взаємозамінності мобільного зв’язку із стаціонарним.
    «Сьогодні ми дійшли попереднього висновку, що «Укртелеком» досі займає монопольне становище на ринках міжміського та міжнародного телефонного зв’язку. Остаточне ж рішення, з урахуванням усіх заслуханих аргументів, а також і тих, які нам додатково надішлють найближчим часом зацікавлені сторони, Комітет прийме до кінця поточного року»,- підкреслив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.
    Урядовий портал
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.