• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відповідальність і професіоналізм: акценти засідання Ради АУБ
    Опубликовано: 2005-10-25 14:35:00
    Питання функціонування банківської системи в Україні в наступні півроку розглянуто на засіданні Ради Асоціації українських банків. В роботі Ради взяло участь 15 її ів. Окрім ів Ради АУБ, в її роботі взяли участь заступник Голови НБУ Олександр Савченко, директор департаменту монетарної політики НБУ Наталія Гребеннік, виконавчий директор з економічних питань НБУ Ігор Шумило, заступник директора юридичного департаменту НБУ Віктор Новиков і начальник управління департаменту стратегічного розвитку банківського нагляду НБУ Леонід Шапкін.
     
    Під час роботи Ради АУБ обговорено питання, що стосуються поточної економічної ситуації в країні та національній банківській системі, заходів щодо забезпечення її стабільності і в майбутньому. Зокрема обговорено завдання, які ставить президент країни та новий уряд, помилки, які було допущено старим складом уряду, заходи з недопущення впливу політичних процесів в країні на банки, забезпечення стабільності банківської системи на період виборів, питання завершення фінансового року тощо.
     
    и Ради АУБ наголосили на необхідності вироблення комплексу дій, які сприяли б розвиткові економіки, зростанню довіри до банків та її стабільності.
    Окремо було розглянуто питання оподаткування банків та законотворчі новації Мінфіну, які, в разі їх запровадження, можуть призвести до певної дестабілізації роботи банківської системи. Банкіри схвалили звернення АУБ до прем”єр-міністра та міністра економіки з проханням відхилити зний законопроект.
    Як зазначили учасники наради, вони очікують від нового керівництва мінекономіки, а також держказначейства злагодженої співпраці з НБУ і банками.
    В ході обговорення и Ради підкреслили, що від імені банківської системи не має права окремо виступати будь-який з банків. За їх словами, це можуть робити лише АУБ та НБУ.
     
    Під час наради було наголошено на необхідності координації дій першого і другого рівнів національної банківської системи.
    Директор департаменту монетарної політики НБУ Наталія Гребеннік наголосила на корисності участі представників НБУ в роботі Ради АУБ, і запропонувала таку практику продовжити. Характеризуючи сучасний стан національної банківської системи, вона наголосила на позитивних результатах щодо ліквідності та стабільності системи. У свою чергу заступник Голови НБУ Олександр Савченко підкреслив, що за наявних умов немає монетарних підстав, які б вели до нарощування інфляційних процесів.
     
    Рада АУБ ухвалила рішення про прийняття до складу АУБ нових ів – ТОВ УКБ “Камбіо” і ТОВ КБ “Фінансові ініціативи”. Таким чином Асоціація поповнилась ще на двох ів.
     
    Банкірами також обговорено питання діяльності Третейського суду АУБ, створення нових спільних з НБУ робочих груп, діяльність банків у сфері фінмоніторингу та фондового ринку.
     
    Окремо обговорено підготовку до зустрічі банківського співтовариства з Президентом України.
     
    Результати роботи Ради АУБ засвідчили високий рівень відповідальності її ів.
     
    Прес-служба
    Асоціації українських банків
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.