• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Рівненщині реалізують Українсько-Канадський проект професійного навчання безробітних
    Опубликовано: 2005-10-25 12:52:00
    Допомогти безробітним освоїти популярні спеціальності має на меті проект Державного центру зайнятості Міністерства праці і соціальної політики України, Асоціації місцевих коледжів Канади, Саскачеванського інституту прикладних наук і технологій (АССС/SIAST), реалізацію якого розпочато на Рівненщині
    Рівненська область стала третьою в Україні - після Дніпропетровської та Закарпатської, де втілюватиметься п’ятирічна програма підвищення ефективності професійного навчання безробітних в Україні. Йдеться про допомогу, яку надаватимуть провідні канадські експерти щодо розробки нових освітніх курсів із найперспективніших на регіональному ринку професій, безкоштовне отриманням нового сучасного обладнання для класів та майстерень. Це підвищуватиме контноспроможність навчального закладу й підготує його до сертифікації за міжнародними стандартами якості. Українські викладачі також матимуть змогу стажуватися в Канаді або країнах Центральної та Східної Європи, де вивчатимуть досвід системи професійної підготовки.
    За словами директора обласного центру зайнятості Романа Ширка, певним чином проект вносить корективи і в діяльність працівників очолюваної ним служби, які будуть залучені до процесу застосовування механізмів децентралізації фінансового та адміністративного менеджменту системи професійного навчання, поліпшувати взаємодію із роботодавцями, державними та незалежними інституціями, що займаються подоланням дисбалансу на трудовому ринку.
    Відповідна роль у здійснені намірів належить і роботодавцям, яким надано механізм впливу на розробку стратегічного плану професійного навчання, що враховує конкретні потреби і напрями бізнесу, відкриває перспективи для використання в кожному конкретному випадку різноманітних допомог Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття.
    Рівненщина вибрана для втілення пілотного проекту завдяки її повній відповідності критеріям, що ставилися до майбутніх областей-учасників. Основним аргументом під час конкурсу стала переконлива готовність керівництва до змін і міжнародної співпраці.
    Урядовий портал
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.