• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Глава держави закликав медиків зосередити увагу на кардинальному реформуванні сфери охорони здоров’я
    Опубликовано: 2005-10-25 12:39:00
    Про це Віктор Ющенко сказав сьогодні у вступному слові під час роботи Другого з’їзду лікарів загальної (сімейної) практики, який проходить у Харкові.
    Президент зазначив, що аналіз ситуації в медичній галузі, проведений фахівцями МОЗ, свідчить про необхідність її реформування і закликав учасників з’їзду «говорити про політику змін». «Ми повинні мати повну солідарність відносно того, що система охорони здоров’я потребує глибоких структурних змін», – наголосив Віктор Ющенко, додавши, що без реформування галузі не можна вести мову про конкретні проекти. «Мій заклик до міністерства, до керівників регіональних медичних закладів – ми повинні сьогодні почати розмову про створення єдиного медичного простору, про створення спільного плану дій, реформування галузі», – сказав Президент.
    Говорячи про недостатнє фінансування медицини, Глава держави також висловив переконання, що це питання не можливо вирішити без серйозних змін у всій системі. На сьогодні, констатував В.Ющенко, держава оплачує те, що не замовляє людина. Президент зазначив, що за останні 5 років фінансування медичної галузі з розрахунку на одного громадянина збільшилося більш ніж удвічі, проте, ані суспільство, ані медики фактично не відчули цього. Відтак, сказав Президент, є тенденція до погіршення стану здоров’я нації, а в країні й надалі гостро стоїть проблема з пандемією ВІЛ/СНІД, туберкульозу, поширенням онкологічних захворювань.
    Звертаючись до присутніх, Віктор Ющенко висловив переконання, що сьогодні медики та влада мають «прийняти виклики» цих ключових проблем, сформувавши відповідні ініціативи та розпочавши їх виконання.
    Глава держави також зазначив, що в суспільстві необхідно формувати позитивну громадську думку щодо реформування галузі охорони здоров’я, оскільки «спротив був, є і буде колосально великим».
    Офіційне інтернет-представництво Президента України
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.